okt 03, 2023 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Vriendenschaar 1 debuteert de eerste helft van dit veldseizoen in de overgangsklasse. Er werd eerder nog niet gewonnen; op zaterdag 16 september kwam het scorend vermogen te langzaam op gang en werd uiteindelijk met 16-20 thuis verloren van goede ploeg Weidevogels 1. Op een inhaaldinsdag twee weken daarna verloren de Bodegravers van KIOS 1, een tegenstander die tot dan toe ook nul punten had behaald.

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de tweede wedstrijd tegen KVZ ’23, waartegen begin september werd gedebuteerd in de overgangsklasse. Toen niet met slecht resultaat: er werd met slechts 15-13 verloren van de Zaandammers. Inmiddels stonden zij ongeslagen bovenaan in de poule.

We schreven vorige keer al ‘wie weet wat de thuiswedstrijd tegen KVZ brengt’ en dat zinnetje had Vriendenschaar 1 op zaterdag 30 september vast en zeker ook nog in het hoofd: er werd sterk gestart, waardoor de thuisploeg al gauw op voorsprong stond. Er had van tevoren een vakwissel plaatsgevonden bij Vriendenschaar, die duidelijk goed uitpakte: er werd met passie en plezier gespeeld, aanvallen waren gedegen en verzorgd en de verdedigende druk was, aldus coach Jorrit de Grutter, uitstekend. Dit resulteerde in een voorsprong van 10-5 bij rust.

De tweede helft wist KVZ sterker terug te komen en beter de kansen af te maken. Ze kwamen zodoende iets terug, maar toch werd het ‘gat’ nooit kleiner dan drie doelpunten. En zo groot was ‘ie ook bij het affluiten van deze fijne wedstrijd om te kijken: 15-12. De eerste winstpunten voor Vriendenschaar 1 zijn binnen, en dan ook nog tegen de koploper! Aanstaande zaterdag staat de vijfde en daarmee alweer één-na-laatste wedstrijd in deze competitie op het programma, uit tegen Weidevogels 1.