okt 25, 2022 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

In het één-na-laatste weekend van oktober was het voor de Vriendenschaar-selectie tijd voor de laatste wedstrijden in de eerste helft van het veldseizoen. Vriendenschaar 2 moest het, een beetje gehavend door blessures bij zowel Vriendenschaar 1 (en bijbehorend doorschuiven) als het team zelf, opnemen tegen RWA 3 en verloor.

Voor Vriendenschaar 1 stond NEXUS 1 op het programma. Een ploeg met lengte en genoeg fysiek, en tevens een achterverdedigende tegenstander. Gelukkig was bijbehorende tactiek om een dergelijke ploeg alsnog te kunnen aanpakken vorige week bij Juliana al in de praktijk gebracht, met succes.

Deze zaterdag ging dat weer goed. Vriendenschaar 1 wist rustig de aanvallen op te bouwen, de juiste kansen te pakken en ze ook af te maken. Zo was de tegenstander bij rust al gedubbeld: 12-6. Na rust ging het even iets moeizamer voor de Bodegravers, zodat NEXUS nog terug kon komen tot 14-10. Maar dichterbij kwamen ze niet. Bij 21-15 werd er na een misschien niet heel enerverende wedstrijd, maar wel weer winst voor Vriendenschaar, afgefloten.

Vriendenschaar 1 sluit zo, na acht wedstrijden gespeeld te hebben, de eerste helft van het veldseizoen ongeslagen af. Een heel knappe en unieke prestatie. In de zaal – deze competitie start eind november – zullen zij hun debuut maken in de eerste klasse. Daarna kan tijdens de tweede helft van het veldseizoen een serieuze gooi worden gedaan naar het kampioenschap, en daarmee promotie naar de overgangsklasse (één klasse onder de hoofdklasse).

Maar zover is het niet. Eerst genieten van twee weken rust, en dan vol aan de bak in de zaal.