mei 19, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Je kan het haast niet gemist hebben. De afgelopen maanden draait er een campagne door het hele land dat de toegenomen ‘hufterigheid’ in onze maatschappij aankaart: DOESLIEF. Ondanks dat ik me afvraag of de campagne het gewenste effect zal hebben, sta ik wel volledig achter de boodschap. Want mensen kunnen soms toch een partijtje onaardig doen tegen elkaar. Op straat, in het verkeer, het openbaar vervoer, op social media en ook bij de sportvereniging.

Nu wil ik gelijk even duidelijk maken dat Vriendenschaar totaal geen hufterige vereniging is. Naar mijn mening is asociaal gedrag bij voorbaat al een stuk minder te vinden binnen de korfbalsport dan bij andere sporten. Maar dat neemt niet weg dat ook bij onze club heel, heel, heeeeeel soms wat onenigheid kan ontstaan. Zelf heb ik het afgelopen jaar door mijn rol als voorzitter een paar voorbeelden binnen de club voorbij zien komen (die ik hier natuurlijk niet ga benoemen).

Maar wat ik hier graag wil aankaarten is dat ik niet geloof dat ook maar iemand binnen onze club een ander opzettelijk wil beledigen. Helaas kan dit soms wel zo overkomen. Bedenk dit dus goed wanneer je het oneens bent met een ander. Het zou namelijk zonde zijn als iemand op deze manier het plezier in de sport of het vertrouwde gevoel bij de vereniging verliest.

Maar genoeg serieuze psychologische praat van mijn kant. Tijd om eens lief te doen. En als bestuur moeten we hierin natuurlijk het goede voorbeeld geven. Daarom hebben we alle vrijwilligers een welgemeend bedankkaartje gestuurd voor hun harde werk het afgelopen jaar. Want wat hebben we jullie weer hard nodig gehad! Met dit kaartje ontvingen jullie ook een lot voor de speciale vrijwilligersronde tijdens de jaarlijkse kamploterij waarmee jullie kans maakten om het harde werk beloond te zien worden met een leuke prijs. En dat is drie personen gelukt. Veel plezier met jullie prijs!

Begrijp met niet verkeerd, het is niet mijn doel dat we vanaf nu constant als een stelletje hippies alleen maar poeslieve complimentjes aan elkaar gaan geven. Of dat het tv-programma Het Spijt Me met Caroline Tensen straks alleen maar gevuld is met Vriendenschaar leden. Alsjeblieft niet, alleen het idee al geeft me de kriebels. Maar laten we het simpelweg leuk houden voor iedereen. DOESLIEF!

En DOUCHELIEF! Dat scheelt weer water.

Mike