17 jun 2019 / Geschreven door AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Het is alweer een week geleden dat we terugkwamen van kamp, en dit jaar wel DIGIKAMP. Wie waren er aanwezig? Databeestjes, .JPEGvogels, Cookiemonsters, Dronevangers, Viruskenners, Hardeschrijvers, HDMIetjes, Thuisbezorgd.nl en Beveiligingskameraadjes. Een gezellige boel! Iedereen was weer goed gemutst én goed gekleed bij aankomst vrijdag aan het begin van de avond bij de welbekende Haverkamp in Hengelo.

De eerste avond en nacht werd er gegriezeld tijdens de tocht die in het teken stond van een ontvoering. Gelukkig wisten alle kinderen de ontvoerde te bevrijden. De tocht werd mede mogelijk gemaakt door de nu te noemen ‘GriezelGroep’ bestaande uit mannen, waaronder vaders van kinderen op kamp, die zorgden voor de nodige spanning en schrikmomenten tijdens de tocht. En wat hadden ze zich weer uitgesloofd: kostuums, opnameapparaten, brandblussers, niks was teveel gevraagd… Dank hiervoor, mannen!

Er werd de eerste nacht weinig geslapen, maar gelukkig was iedereen zaterdagochtend weer fris genoeg voor de groepsfoto’s, die hier te vinden te zijn: https://photos.app.goo.gl/BarUw7URyosD5FJX7. Achter deze link zijn overigens alle foto’s van het kamp te vinden.

Na de groepsfoto’s op zaterdag was het tijd voor een tocht door het Digikamp ComputerNetwerk (DCN), tijdens het spel ‘Kink in de kabel’. Aan alle groepen de taak dit netwerk te herstellen, met goed gevolg. In de middag speelden we het spel ‘Het Wereld Wijde Web’, waar voor het eerst met de sportgroepen gestreden werd. Er was wat regen, maar door al het geren hebben de kinderen hier weinig last van gehad. Na heerlijke macaroni van Thuisbezorgd.nl (onze enige, echt keukenploeg) was het tijd voor het sluipspel: ‘H@ck @tt@ck’, waarin zowel gestreden werd met als tegen hackers van de Beveiligingskameraadjes.

De spellen eindigden middernacht, waarna nog kort werd nagepraat over kluizen, QR-codes, en dergelijken. Je kent het wel: de bekende digipraat. Hierna werden de oogjes toch wat zwaar, en werd besloten een iets langere nacht te pakken dan de eerste nacht (zes uur slapen: score!).

Op zondag vond alweer het laatste spel met de sportgroepen plaats (‘Verzamelwoede’), waar eerst druk zelf verzameld werd om het tweede deel van het spel beter te kunnen uitvoeren. Hierin werden, heul ouderwets en zeker niet digi proof, voorwerpen op de post gedaan om zo aan de verzamelwoede van anderen te voldoen. Hierna was het tijd voor een picknick en lekker een vrije middag, die de teams gebruikten voor het nog een laatste keer oefenen van de Bonte Avond – ‘Press Play Party’ – en lekker voetballen buiten.

Ondertussen werkte Thuisbezorgd.nl zich in het zweet om ’s avonds meer dan vierhonderd pannenkoeken op tafel te kunnen zetten. Na vijf uur lang was het eindelijk zover: de karren met pannenkoeken werden de eetzaal ingereden, onder luid, en volkomen terecht applaus voor Ilse, Gerona, Noortje en José: onze thuisbakkers. Er werd heerlijk gesmuld (zo stil is het het hele kamp niet meer geweest), waarna werd klaargemaakt voor de Bonte Avond. Hier zagen we een quiz, dans, een musical, en nog meer andere stukken voorbijkomen. Het was een gezellige, laatste avond met z’n allen, die besloten werd met nog even de tweede helft van de Nations League kijken en natuurlijk: de disco.

Tijdens de disco werd alvast de prijswinnende sportgroep bekend: de Nette Netflixers, en ook de winnaars van de Bonte Avond mochten hun beker ophalen: de Hardeschrijvers. Er werd nog een kort nachtje gemaakt, en toen was het toch echt alweer tijd voor de laatste kampdag. Op deze Pinkstermaandag werd het spel ‘Nog 5% batterij’ gespeeld, waarbij de groepen zelf konden kiezen voor spellen op 2G- en 5G-verbinding.

Toen het laatste spel gespeeld was, was het tijd voor heerlijke frieten, en ondertussen werden de scores geteld om zo tot de einduitslag van kamp te komen. De strijd ging vooral nog tussen de Cookiemonsters en de Hardeschrijvers deze laatste dag. Uiteindelijk bleken de Hardeschrijvers de winnaars van het kamp te zijn.

Na het laatste spel, de frietjes, de uitreiking en natuurlijk alles opruimen, was het echt weer tijd om naar Bodegraven te vertrekken. Tegen etenstijd arriveerden we weer op het Drone(n)plein, en was kamp 2019 alweer voorbij…

We bedanken alle kinderen, leiders en onze fantastische keukenploeg voor opnieuw een heel geslaagd kamp! Ook bedanken we graag nogmaals de Recreanten voor hun bijdrage, GamingWorks voor de sponsoring van het kampboekje en Gerofen IT voor sponsoring van een deel van de pannenkoeken. Het was ook fantastisch dat we weer zoveel Wicky-pakjes mochten meenemen! En dan een heel groot woord van dank voor Jack en Wil Bunnik, die ons wederom een bus met aanhanger leverden, zodat we met materiaal en al naar Hengelo konden afreizen. DANK DANK DANK en tot volgend jaar!

De Beveiligingskameraadjes