dec 06, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Twist B1 – Vriendenschaar B2 (18-1)

Helaas, we zitten iets te hoog ingedeeld. Een zaalseizoen kan lang duren als je dan het vooruitzicht hebt alles te verliezen, maar daar weten wij wel wat op te verzinnen: gewoon doelen stellen voor onszelf die wél haalbaar zijn, in plaats van de focus op winnen.

Op 3 december stond de wedstrijd tegen Twist op het programma, een ploeg die eerder in deze klasse al kampioen wist te worden. Dat werd dus pittig. Onze doelen: het aantal tegengoals onder de twintig houden en er zelf twee scoren. Twist bleek, zoals verwacht, erg sterk. Meer lengte, zuiver, maar gelukkig ook sportief. Er werden veel mooie afstandsschoten gescoord, van die goals waar je weinig aan doet. In de rust stonden we 10-0 achter, op zich dus op schema om onder de twintig tegengoals te blijven. Ook in de tweede helft bleef Twist scoren, maar toch iets minder makkelijk dan in de helft ervoor. De B2 bleef ervoor vechten, ondanks de grote achterstand, wat zeer te prijzen valt. Een net aan gemiste vrije bal van Xander en een gemiste strafworp van Robin, helaas. Toch wist Robin nog een mooie korte kans mee te pakken. Eindstand: 18-1. Één van onze doelen behaald, dus gewoon tevreden weer naar huis.

Olympia B3 – Vriendenschaar B3 (2-2)

Vriendenschaar B3 heeft zijn eerste punt gehaald. In een spannende en enerverende wedstrijd nam Vriendenschaar in de eerste helft een voorsprong door Anne. Vlak voor rust kwam Olympia langszij. Kort na rust kwam Vriendenschaar zelfs op achterstand. Twee minuten voor tijd wist Daan met een slimme lichaamsbeweging zijn tegenstander af te schudden en maakte het verdiende gelijkmakende punt. In de daarop volgende minuten won de spanning het van het korfbal, want Olympia trok opportunistisch ten aanval en loste binnen korte tijd diverse schoten. Gelukkig voor Vriendenschaar schoot Olympia slordig en kon het eerste punt over het laatste eindsignaal getrokken worden.

De score 2-2 is een terechte uitslag. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en Vriendenschaar had niet verdiend te verliezen. Het eerste punt werd dan ook als een overwinning gevierd. De speelsters en spelers van de B3 willen invalcoach Mark Schilt enorm bedanken voor zijn tijd, inzet en coaching. Een supermiddag. YIHAAAAA!

Vriendenschaar C1 – Korbis C1 (13-9)

Zaterdag speelde de C1 thuis tegen Korbis C1. Voor ons een bekende ploeg omdat we op het veld al 2x tegen ze gespeeld hadden. Beide keren werd er gewonnen met 10-9 en 16-5. Na het verlies van vorige week was iedereen optimaal gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. We begonnen erg goed en kwamen snel met 2-0 voor.  Ondanks dat het aanvallend goed ging konden we niet echt loskomen. We hadden wat pech in de afronding en waren wat ongelukkig in de verdediging. Een paar “frommel” doelpunten van Korbis. We gingen de rust in met een 5-4 voorsprong. Na de rust ging het beter, aanvallend wisten we de korf te vinden en verdedigend gaven we weinig meer weg. We namen een grote voorsprong van 10-5 en de westrijd was gespeeld. Via 13-7 werd het uiteindelijk 13-9.  Volgende week wacht ons 1 van de kampioenskandidaten uit in Alphen aan den Rijn tegen Tempo C1 om 16.00.

Vriendenschaar C2 – Nexus C1 (4-6)

Afgelopen zaterdag was onze tweede zaalwedstrijd van de C2, thuis tegen Nexus C1. Na een paar weken goed getraind te hebben en een goede warming up,  begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Het was even slikken, want de tegenstanders waren erg lang.

De eerste helft was echt goed, we wisten goed de lange armen van de tegenstanders te ontwijken. Ruststand 2-2 doelpunten van Evy en Samra. Tweede helft ging wat moeizamer, slecht geplaatste ballen en te gehaast gespeeld zorgde ervoor dat we helaas de wedstrijd niet konden winnen.
Uitslag 4-6, Damian en Meike zorgde deze helft voor de doelpunten.

Volgende week mogen we uit tegen KOAG.

Vriendenschaar D1 – KCC D2  (16-8)

Zaterdag stond de wedstrijd tegen KCC D2 op het programma. Een onbekende tegenstander voor ons. We waren weer compleet vandaag en gedreven om de eerste punten te pakken in de zaalcompetitie.

In de beginfase ging het gelijk op. De aanval ging steeds beter lopen, alleen de verdediging moest in het begin even wakker worden. Verschillende mooie goals werden gescoord en de ruststand was dan ook 8-6.

Na de rust vlogen we uit de startblokken en ging het lopen. Complimenten voor het verdedigen in de tweede helft, bijna niks gaven jullie weg! De aanval kon hierdoor blijven gaan en de goals vlogen door de korf.

De doelpuntenmakers: Louise 6, David 3, Aaron 3, Casper 2 en Lisanne 2. Het belangrijkste is dat jullie elk doelpunt met elkaar maken en met zijn allen vieren! Trotse coaches!