dec 21, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Vriendenschaar C1 – Velocitas C1             (3-13)

Afgelopen zaterdag speelde de C1 tegen de ongeslagen koploper Velocitas. Deze ploeg speelde, net zo als wij, op het NK veld vorig jaar. Velocitas had alle wedstrijden met groot verschil gewonnen. Met uitslagen van 30-8, 22-7, 19-8, 20-3 en 15-9 wisten we dat het een lastige wedstrijd zou worden. Om een kans te maken moest het verdedigend goed staan en aanvallend mee scoren. Verdedigend stond het erg goed, er werd kort verdedigd en daar had Velocitas veel problemen mee. Zeker in het 2e deel van de 1e helft konden we regelmatig al heel snel de bal onderscheppen voordat zij tot schot konden komen. Helaas zat het niet mee in de aanval. Ballen die er uit draaide en korte kansen die er niet ingingen. De ruststand was 4-0 achter en dat was prima en misschien iets vertekend. De 2e helft begonnen we goed en scoorde al snel de 4-1. Jammer dat we het goede verdedigen niet konden belonen met scores in de aanval. Waar wij onze kansen misten scoorde Velocitas wel. Dat was uiteindelijk het verschil in deze wedstrijd. De wedstrijd werd verloren met 13-3 wat een vertekend beeld geeft omdat we zeker in fases van de wedstrijd met ze mee konden komen. Zeker als je weet dat zij de ploeg compleet hebben weten te houden en wij met 5 nieuwe spelers het seizoen zijn begonnen. Onze volgende wedstrijd is op 7 januari uit bij Avanti.

Vriendenschaar C2 – Maassluis C3           (12 – 3)

Afgelopen zaterdag was de laatste thuiswedstrijd van het jaar. C2 mocht tegen Maassluis die net zo als wij, nog geen punten hadden. Na een goede warming up begon de C2 aan de wedstrijd.

Het werd een hele goede wedstrijd die door de jongens en meiden 50 minuten lang vol concentratie gespeeld werd. Er zaten hele mooie acties bij waaruit ook gescoord werd.

Uitslag 12 – 3.

YES, de eerste 2 punten zijn binnen, zeer verdiend!

C2 wenst iedereen mooie feestdagen en een sportief 2017

Vriendenschaar D1 – PKC D2                   (12 – 5)

De allerlaatste wedstrijd van 2016 was tegen PKC uit Papendrecht. Iedereen was weer fit en klaar om twee punten te pakken tegen deze onbekende tegenstander. We schoten uit de startblokken en het aanvalsvak liet mooie dingen zien. Alisa maakte twee schoten, hetzelfde voor David en Lisanne deed er ook nog is twee bij met een fraaie doorloper en een ver afstandschot. Het andere vak had veel meer lengte tegenover zich en moest wat langer zoeken naar de goede kansen. Vlak voor rust bracht Luc met een prachtig schot de ruststand op 7-2. De tweede helft gingen we vrolijk verder. Fleur maakte met haar eerste schot de achtste goal. Verder scoorde David twee mooie ballen en Lisanne ook een mooi schot. Het andere vak heeft keurig gezocht naar de kansen en Luc scoorde weer een mooie bal, eindstand 12-5! Weer twee punten erbij en met het verlies van koploper Olympia is het een mooie spannende poule geworden.  Op naar een mooi 2017!