mrt 12, 2024 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 9 maart lag de focus vooral op Vriendenschaar 2: zij konden enkel bij winst, met minimaal drie doelpunten verschil, van mede-degradatiekandidaat Reeuwijk 2 nog handhaven. Het was juist Reeuwijk dat met drie punten verschil wist te winnen (eindstand: 15-18), waardoor Reeuwijk handhaaft en Vriendenschaar 2 na een kampioenschap en promotie vorig jaar zaal nu helaas degradeert.

Vriendenschaar 1 speelde daarna, in derby nummer 2 van de middag, zelf eigenlijk nergens meer voor. Het team van Jorrit de Grutter en Ron Koster staat keurig in de middenmoot van de eerste klasse. Voor tegenstander Reeuwijk 1 was dit echter de laatste strohalm om eventueel nog te handhaven.

We schreven het eerder al: de eerste helft van een dergelijke derby kenmerkt zich vrijwel altijd door gelijkopgaand spel met bijbehorende stand. Dat was deze zaterdag niet anders, waar nog bij kwam dat de thuisploeg onnodig veel plaatsfouten maakte. Bij rust stond het 10-9.

Vlak na rust wist Vriendenschaar uit te lopen tot een verschil van acht doelpunten: 21-13. Reeuwijk gaf nog niet op, maar toch kreeg de wedstrijd eerder een voortkabbelend dan een spannend karakter. Handelsmerk van de Bodegravers lijkt inmiddels bijna om af te sluiten met een buzzerbeater, en zo ging er op het eindsignaal inderdaad nog een mooie doorloper in door Sofie Beuk. Eindstand: 23-18.

Waar in de derby tussen beide tweede teams Vriendenschaar aan het kortste eind trok, trok hier Reeuwijk aan het kortste eind. Zij degraderen en spelen volgend jaar zaal met beide teams in de tweede klasse. Bij Vriendenschaar vergroten de marges met deze uitslagen: Vriendenschaar 1 handhaaft in de eerste klasse, Vriendenschaar 2 mag volgend jaar weer aan de bak in de derde klasse.

Maar eerst nog één laatste speelronde in de huidige zaalcompetitie te gaan en daarna een hopelijk zonnige en in ieder geval nieuwe voorjaarscompetitie op het veld.