nov 21, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Vriendenschaar B1 – NIO B1 (15 – 10)

Nog geen verslag ingeleverd

WION B1 – Vriendenschaar B2 (13 – 1)

Op zaterdag 19 november stond de allereerste wedstrijd van de B2 op het programma. De voorlaatste wedstrijd werd gespeeld op 15 oktober, dus dat was even geleden. Het toeval wil wel: er werd toen tegen dezelfde tegenstanders gespeeld, ook uit, maar toen nog buiten in de kou. Van tevoren was bekend dat het een pittige wedstrijd zou worden: WION B1 is een fel ploegje met voornamelijk makkelijk scorende dames.

Het startsein klonk, beide ploegen begonnen fel. Bij WION werd al gauw een goal gemaakt, maar bij de B2 van Vriendenschaar wilde ie maar niet vallen. De aanval creëerde mooie kansen, dus de hoop werd zeker nog niet opgegeven: een doelpunt zou vast snel vallen. Er werd tevens goed verdedigd. Waar de vorige wedstrijd tegen WION eindigde in een aantal tegengoals van 24 (oeps, gauw vergeten!), bleef dit aantal in de rust nog beperkt tot vijf. Na de rust leek helaas de motivatie wat gedaald, of lag het misschien aan de conditie? Het is nog steeds niet bekend, maar feit was wel dat WION steeds meer kansen creëerde en Vriendenschaar steeds minder… Het leek er even op dat de wedstrijd zou eindigen met een aantal doelpunten van nul aan onze kant, maar gelukkig scoorde Aisha toen nog een doelpunt. Gauw daarna werd afgefloten. Eindstand: 13-1.

Deze week maken we ons met opgeheven hoofd op voor de allereerste thuiswedstrijd van dit seizoen!

NIO B2 – Vriendenschaar B3 (6 – 2)

Vriendenschaar C1 – KZ Danaiden C1 (11 – 2)

Na de winst van vorige week tegen de Meervogels speelde de C1 thuis tegen een bekende tegenstander KZ Danaiden C1. Vorig jaar pakte de C1 daar op het veld het kampioenschap van de 1e klasse en een ticket voor het NK. De C1 had geleerd van vorige week en speelde vanaf het begin heel goed. Hoog tempo met veel druk zowel aanvallend als verdedigend. Hierdoor had KZ het vanaf het begin moeilijk en kwam al snel op een grote achterstand te staan. Zeker de 1e helft was het genieten van het bij vlagen mooie aanvalsspel. Ook de 2e helft werd er op een hoog tempo aangevallen en verdedigend werd er eigenlijk niets weg gegeven. Uiteindelijk werd er met 11-2 gewonnen. Compliment aan de ploeg voor het vertoonde spel.  Aankomende zaterdag speelt de C1 om 11.00 uit bij Nieuwerkerk.

Albatros C2 – Vriendenschaar C2 (7 – 6)

Afgelopen zaterdag was onze eerste zaalwedstrijd van de C2.

Vol goede moed vertrokken we naar Albatros in Zwijndrecht.

Het was weer even wennen aan de zaal maar ook aan de aangepaste vakken.

Meike en Sanne konden helaas niet mee maar gelukkig was Lieke bereid om mee te spelen, net zo als Daan. Die erin moest voor Wietse die helaas geblesseerd raakte, Wietse beterschap!

Het ging niet heel erg goed, we hadden erg veel moeite met de bal goed te plaatsen of te vangen, ook waren we erg slordig en gehaast. Maar uiteraard waren er ook hele mooie acties zoals: de vrije bal, omheen draai bal en de strafworp.

We waren aan elkaar gewaagd en het werd toch een spannende pot. Helaas net niet gewonnen, uitslag 7-6.

Volgende keer draaien we het gewoon om en nemen wij de punten!

Olympia D1 – Vriendenschaar D1 (10 – 4)

Vandaag mochten we eindelijk de eerste wedstrijd van het zaalseizoen spelen, na 6 weken geen wedstrijd te hebben gehad, poeh wat hebben wij daar lang op moeten wachten.

Na kampioen geworden te zijn in de eerste klasse wacht ons nu een veel zwaardere poule, met leuke wedstrijden in het vooruitzicht.

De eerste helft begon redelijk goed, met een ruststand van 3-2. Louise, met een mooi ver schot, en Lisanne, met een typische doorloper, zorgden in de eerste helft voor de goals. Toch hadden we erg veel moeite met de lengte die Olympia in de ploeg had. Het rondspelen van de bal ging niet snel genoeg, waardoor het voor Olympia makkelijk te verdedigen was. Desondanks hebben we goede kansen gecreëerd, maar ze wilden er vandaag helaas niet in. Aan de inzet heeft het vandaag zeker niet gelegen, jullie hebben er met zijn alle keihard voor geknokt. Helaas bleken de twee goals in de tweede helft, een korte bal van Aaron en een schot van Louise, niet voldoende om de wedstrijd te winnen. Einduitslag 10-4.

We hebben genoeg leerpunten uit deze wedstrijd gehaald, op de trainingen gaan we er hard aan werken om over 2 weken, bij onze volgende wedstrijd thuis tegen KCC, weer met een compleet en fit team te knallen J

Twist D1 – Vriendenschaar D2 (4 – 4)

Sperwers D1 – Vriendenschaar D4 (18 – 3)

HKC E1 – Vriendenschaar E1 (11 – 10)

Vitesse E3 – Vriendenschaar E2 (4 – 8)

Nikantes E1 – Vriendenschaar E3 (1- 3)

Voor Vriendenschaar E3 stond de eerste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Ze moesten het opnemen tegen Nikantes E1. In de 1e helft had de tegenstander veel de bal. Zij konden lange aanvallen draaien en wisten ook als eerste te scoren. Vriendenschaar gaf zich echter nog niet gewonnen en groeide in de wedstrijd. Er werd rustiger gekeken wie er vrij stond en de juiste kansen werden gepakt. Merit, die haar eerste wedstrijd in de E3 speelde, maakte al vrij snel de gelijkmaker. Uiteindelijk wist de E3 nog twee doelpunten te maken en de wedstrijd met 1-3 te winnen.

Sterre, Merit, Marise, Jip en Maud jullie hebben het goed gedaan. Ga zo door!

DeetosSnel F3 – Vriendenschaar F1 (5 – 7)