nov 09, 2021 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

25 november 2021 – Rijdende ouders

Het is rijdende ouders van bezoekende verenigingen toegestaan zijn om de wedstrijd te kijken. Zij worden gezien als noodzakelijke vrijwilligers en hoeven geen Corona toegangsbewijs te laten zien. Deze ouders mogen plaatsnemen op één van de banken in de zaal met inachtneming van de 1,5 m.

Dit bericht is opgesteld voor de persconferentie van vrijdag 26 november.

 

 

13 november 2021 – Geen publiek meer toegestaan

Bij wedstrijden en trainingen is vanaf 13 november 19:00 uur geen publiek toegestaan. Dit heeft betrekking op de wedstrijden van alle teams en alle trainingsvormen.
MEER INFORMATIE VOLGT

 

8 november 2021

Beste leden,

Zoals jullie waarschijnlijk al weten zijn er nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. De belangrijkste maatregel is dat vanaf afgelopen zaterdag een coronatoegangsbewijs verplicht is voor het beoefenen van amateursport binnen. Dat heeft ook gevolgen voor het sporten bij onze vereniging. Als vereniging zijn we verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze controle. Bij nalatige controle riskeren we een serieuze boete.

 

Wat betekent dat concreet

Tijdens trainingsavonden:

  1. Sporters vanaf 18 jaar worden in de sporthal gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs door eigen trainer. Bij afwezigheid van de trainer is de aanvoerder verantwoordelijk voor de controle.
  2. Sporters vanaf 18 jaar wordt verzocht een mondkapje te dragen in de sporthal totdat de controle heeft plaatsgevonden.
  3. Sporters onder de 18 jaar, trainers en andere noodzakelijke vrijwilligers hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen.
  4. Ouders mogen de sporthal niet betreden tijdens de trainingsavonden. Voor de jongste jeugd wordt hetzelfde protocol gehanteerd als vorig jaar. Daarbij worden de kinderen buiten bij de ingang van de sporthal opgehaald door de trainers. Na afloop van de training worden de kinderen door de trainer teruggebracht naar dezelfde plek buiten voor de sporthal. De ouders betreden dus niet de sporthal zelf.

 

Tijdens wedstrijddagen:

  1. Toeschouwers vanaf 18 jaar worden bij het betreden van de tribune gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs. Na de controle wordt een stempel uitgedeeld als bewijs van controle. Deze stempel geeft de rest van de dag toegang tot de tribune.
  2. Sporters vanaf 18 jaar van Vriendenschaar worden in de sporthal gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs door hun eigen trainer.
  3. Sporters vanaf 18 jaar van de tegenstander worden in de sporthal gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs door de zaalwacht.
  4. Coaches, scheidsrechters, zaalwacht en andere noodzakelijke vrijwilligers hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen.
  5. Ouders mogen de kleedkamers niet betreden.
  6. Iedereen vanaf 18 jaar wordt verzocht een mondkapje te dragen in de sporthal totdat de controle heeft plaatsgevonden. Coaches, scheidsrechters en andere noodzakelijke vrijwilligers worden hiervan uitgezonderd.

 

De tribunewacht

Deze regels betekenen dat er een grote verantwoordelijkheid bij ons als vereniging komt te liggen. Maar het bekent ook dat sporten met publiek nog steeds mogelijk blijft. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Een gevolg is wel dat er een nieuwe vrijwilligerstaak voor onze vereniging bijkomt, namelijk de tribunewacht. De tribunewacht controleert bovenaan de trap op de coronatoegangsbewijzen van de toeschouwers en kan stiekem ook een beetje meegenieten van de wedstrijden in de zaal. Deze extra vrijwilligerstaak zullen we met de hele vereniging moeten dragen. Daarom hebben we een schema gemaakt, waarop iedereen zich voor een uurtje kan inschrijven. Het is laagdrempelig vrijwilligerswerk waarvoor geen speciale kennis nodig is. We vragen de tribunewacht om zich 5 minuten voor zijn shift te melden bij de zaalwacht voor een korte instructie en een telefoon voor het controleren. De zaalwacht bevindt zich tussen de kleedkamers aan de rand van de zaal.

Via deze link kun je je inschrijven op een uurtje dat het jou schikt om even tribunewacht te zijn.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1syLYIVusHkyWw03tM5Z5sX9PQPBAUjT7Sz92wlHyGSE/edit?usp=sharing

Op de tijden dat er geen tribunewacht is, kan de tribune helaas niet open. Dat bekent dus dat het helaas niet mogelijk is om bij een wedstrijd te kijken.

Schroom niet om het bestuur te benaderen als er nog vragen zijn over deze maatregelen.

 

Vriendelijke groet,

Het bestuur AKV Vriendenschaar