dec 24, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Twee weken terug liepen de gemoederen even hoog op bij de wedstrijd van ons eerste tegen Nexus. Zelf was ik niet aanwezig, maar ik begreep dat dit nogal een confrontatie moet zijn geweest. Helaas bleek dit voornamelijk met de scheidsrechter te zijn.  Blijkbaar was dit zo’n grote blamage dat deze persoon ons daadwerkelijk punten gekost heeft. Zelf probeer ik de schuld nooit te snel bij de arbitrage te leggen, maar wie mij kent weet ook dat ik eerlijkheid hoog in het vaandel heb staan. En als de tegenstanders zich na de wedstrijd komen verontschuldigen, voor iets waar zij eigenlijk niets aan kunnen doen, dan zegt dat voor mij wel genoeg.

Een week later hebben we wel met een prima scheidsrechter te maken. En zien we dat we gelijkspelen in de confrontatie tegen Erasmus, onze gasten uit Rotterdam. Een gelijkspel dat we vooraf als een verlies zouden bestempelen, maar achteraf meer als winst aanvoelt. Wat maakt dat we nu de winterstop op een zesde plek overwinteren. Genoeg uitdaging dus voor ons vlaggenschip om in 2020 alle zeilen bij te zetten.

En dan, mocht je het op de één of andere onmogelijke manier gemist hebben: het is bijna kerst. De tijd van het jaar waarnaar ik oprecht altijd uitkijk. Alleen maar kerstnummers op de radio, straten die over de top verlicht zijn en foute kerstshows op tv. Leuk! Maar besef dat dit voor sommige mensen ook juist een heel confronterende tijd kan zijn. Juist omdat er niet aan alle ‘vrolijkheid’ te ontsnappen valt. Wees daarom even extra lief voor elkaar. Want misschien kan je net dat ene verschil voor iemand anders maken.

Fijne kerst

Mike