01 jul 2019 / Geschreven door akv Vriendenschaar / Geen reacties

Deze laatste weken van het seizoen was er weer genoeg activiteit op onze vereniging. Terwijl afgelopen zaterdag de kangoeroes weer over het veld hupten, stond ik klaar voor het ouder-kind toernooi. Een toernooi dat mij natuurlijk op het lijf geschreven is aangezien ik me elke dag nog een ouder kind voel (of een kinderachtige volwassene). Langzaamaan drong het tot mij door dat ik de opzet van het toernooi ietwat verkeerd begrepen had. En aangezien ik geen tijd meer had om mijn vader of moeder te regelen, moest ik deze uitdaging aan me voorbij laten gaan. Challenge declined.

Gelukkig was diezelfde middag nog de Challenge. De naam van deze titanen-clash omschrijft precies de gedachte die ik had tijdens deze middag. Want wat een challenge is het geworden om je, na een jaar op een lager pitje gesport te hebben, te meten met de sportievelingen van de club. Dit was even een flinke eye-opener voor mij. Dus ik heb gelijk een nieuwe challenge voor het komende jaar: fitter worden. Challenge accepted.

Een week eerder hadden we een seizoens-afsluiting in American style met een gezellig gastoptreden van Jeroen Kok. Nooit geweten dat de nummers van Jan Smit ook zulke hits zijn geweest in de USA, maar het repertoire van Jeroen zat er vol mee! Daarvoor hadden we met z’n allen flink wat hamburgers op. Zelf wilde ik een nieuw clubrecord zetten, maar dit streven heb ik snel naast me neergelegd. Want als jij met moeite je derde burger naar binnen krijgt en Jesse (uit de D1) met een glimlach op z’n gezicht aangeeft voor z’n zesde te gaan, dan moet je toch echt je meerdere erkennen. Challenge declined.

Voor ik het vergeet, even de aandacht op bepaalde trainers die stoppen dit jaar. Ronald, Daan, Henny, Anita, Sylvia en Anne. Bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren! Stiekem hopen wij jullie in de toekomst weer in actie te zien langs de lijn. Wel weer een nieuwe uitdaging voor de club om deze plekken op te vullen met nieuwe coaches. Dit is helaas helemaal niet zo makkelijk, dus nogmaals een oproep aan onze spelers (en ouders). Ga de uitdaging aan! Het coachen van een team is echt heel leuk! En elk team moet gewoon een coach hebben. Dus geef het bij ons aan en laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit het komende jaar gewoon weer gaat lukken. Challenge accepted!

En dan is mijn laatste alinea van dit jaar alweer aangebroken. Maar niet getreurd, ik stuur jullie niet met lege handen de ‘zomerslaap’ in. Want speciaal voor jullie heb ik een Spotify afspeellijst aangemaakt met hits die mij doen denken aan (personen binnen) de club: https://spoti.fi/31Kvy1T. Een beetje in het kader van ‘Vrienden van Vriendenschaar’. Zo hoef je deze zomer niet helemaal zonder Vriendenschaar. Veel plezier ermee! Het doel is dat iedereen die dit leest de afspeellijst beluisterd! Challenge accepted!

Geniet van de zomer!

Mike