Bestuur: in het kort

In de rubriek ‘Bestuur: in het kort’ komt deze keer een aantal punten aan bod uit de maanden mei en juni; in dit geval de laatste maanden voor onze zomerstop.

We wensen iedereen een heel fijne zomer! Tot gauw weer op het veld!

Mei & juni 2024 in het kort:

  • Accommodatie: voor het onderhouden van onze accommodatie wordt nooit stilgezeten, zo wordt hier wekelijks aan gewerkt door ons zogeheten ‘klusteam’. Daarnaast worden er zo nu en dan ook nog losse projecten opgepakt. Het is je misschien in de laatste veldweken bijvoorbeeld vast opgevallen dat er een aantal extra lantaarnpalen is geplaatst op ons terrein. In het voorjaar van dit jaar kondigden we ook aan het terras te willen aanpakken, waarbij we in ieder geval dachten aan het plaatsen van een mooie terrasoverkapping over de breedte van de kantine, die zowel zonwerend is als bestand tegen regen. Daarvoor hebben de eerste bezoekjes aan dergelijke ‘terrasbouwers’ inmiddels plaatsgevonden. Misschien niet verrassend, maar de keuze blijkt reuze: zo zou je een gehele kas kunnen laten aanbouwen, maar een pergola-achtige constructie met doeken behoort ook tot de opties. We neigen zelf meer naar het laatste, het moet immers allemaal ook wat ‘hufterproof’ zijn, want we zijn wel op een sportveld. Daarnaast lijken de prijzen voor zo’n optie ook gunstiger. Binnenkort wordt een partij uitgenodigd op ons veld om eens een schets te maken. We bevinden ons hier overigens nog altijd in de ‘onderzoeksfase’. Wil je meedenken over deze ‘opknapactie terras’, heb je tips voor leveranciers of wil je misschien zelf mee klussen aan een onderdeel hiervan? Laat dan vooral via je horen via bestuur@akv-vriendenschaar.nl.
  • Alternatief pinautomaat: de kosten voor de huidige pinautomaat zijn jaarlijks best hoog, dus er is gezocht naar een alternatief, liefst ook bij onze eigen Rabobank. Dat bleek te kunnen via SmartPin. SmartPin functioneert niet alleen als pinautomaat(je), je kan hiermee ook uitbreiden naar voorraadbeheer. Breder inzetbaar dus, dit apparaat, en de kosten zijn tegelijkertijd lager. Vanaf het nieuwe seizoen willen we eens gaan proefdraaien met deze SmartPin. Als ‘ie bevalt, dan kunnen we het abonnement voor ons huidige pinsysteem opzeggen.
  • Uitbreiding functionaliteiten SVM: een aantal jaar geleden namen we een abonnement op de tool SVM, wat staat voor Sportclub Vrijwilligersmanagement. Via deze tool kunnen we vrijwilligers indelen op bepaalde taken, waarna deze vrijwilligers ook informatie ontvangen over het hoe, wat en waar voor wat betreft deze taken. De tool werd eerst vooral ingezet voor het indelen van onze scheidsrechters, maar is sinds de introductie van het vrijwilligersbeleid ook ingezet voor het indelen van de zaalwacht en het maken van het barrooster. Voor alle taken is sinds kort een nieuwe functionaliteit gelanceerd, namelijk die van zelf kunnen inschrijven op een rooster. We verdiepen ons momenteel in deze functie, zodat we die aan de start van het nieuwe seizoen – allereerst voor het vullen van het barrooster – goed en efficiënt kunnen gaan inzetten. Tegelijkertijd lopen we in SVM ook nog wel tegen een aantal uitdagingen aan. Zo is er wat ‘wildgroei’ aan zowel leden als contactgegevens van leden in het systeem, o.a. omdat het niet automatisch synchroniseert met Sportlink en kost het best wat tijd om het systeem en het indelen per taak of commissie te onderhouden, maar tegelijkertijd willen we het aantal beheerders wel beperkt houden in verband met persoonsgegevens die kunnen worden ingezien. Deze uitdagingen hadden en hebben onze aandacht. We hopen in het werken met de tool, ook in combinatie met het vrijwilligersbeleid, steeds meer onze weg te vinden.

We proberen de meest relevante en interessante onderwerpen te delen, het zal nooit uitputtend zijn. Heb je ergens een vraag of opmerking over? Spreek ons – Mariska (penningmeester), Ronald, Ruben, Richard of Fenne (secretaris) – gerust ‘in het echt’ aan of stuur een mailtje naar bestuur@akv-vriendenschaar.nl.