mrt 25, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Na twee wedstrijden van verspilde punten stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma voor Vriendenschaar 1 tegen Fortissimo 1, een fanatieke ploeg waar eerder van verloren werd. Er moest door de Bodegravers op z’n minst gelijkspel behaald worden om nog kans te maken op promotie. Gelukkig leek deze vooraf opgelegde druk de thuisploeg bij aanvang van de wedstrijd niet al te veel parten te spelen: zowel aanvallend als verdedigend stond het goed, wat de ploeg van De Knikker Keukens op een voorsprong van 6-3 bracht. De kansen om een nog groter gat te slaan werden niet benut, waardoor de stand in de loop van de eerste helft steeds meer richting gelijkspel neigde. Ruststand: 8-7. De tweede helft zou dit niet anders zijn. Ondanks het feit dat de thuisploeg erg goed verdedigde en ook in de aanval haar taken goed uitvoerde, bleef het scorend vermogen achter. Vier minuten voor tijd stond de thuisploeg zo uiteindelijk achter met 14-16. Middels een stip veroorzaakt door ingebrachte heer uit de A1 Justin Kersseboom werd het 15-16, en even later ook 16-16 middels een mooi schot door diezelfde Justin Kersseboom. Met een gelijkspel op het scorebord waren de laatste minuten van de wedstrijd zenuwslopend. Uiteindelijk doorbrak speelster Eva Hoogendoorn deze spanning middels een prachtige goal die de stand op 17-16 bracht, tevens de eindstand. Eva Hoogendoorn scoorde naast de winnende goal nog vijf andere goals en had een belangrijk aandeel in het winnen van de wedstrijd. Vriendenschaar 1 maakt zich op voor de laatste zaalwedstrijd op zaterdag 30 maart, waaruit zowel promotie als het kampioenschap kan doen volgen. Ook voor Vriendenschaar 2 geldt dat het nog steeds kan promoveren.