apr 08, 2024 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Er had bijna geen betere dag kunnen zijn om de tweede helft van het veldseizoen te openen: op zaterdag 6 april was het de eerste ‘zomerse’ dag van het jaar, en tevens tijd voor Vriendenschaar 2 en 1 om het thuis op te nemen tegen respectievelijk IJsselvogels 4 en De Vinken 1.

Aan het weer zou het dus niet liggen. Tenminste, dat zou je zeggen; er stond wel een aardige wind. En van zaal naar veld is het sowieso toch altijd weer even wennen, qua ondergrond, qua spel. Vriendenschaar 2 kwam dan ook als een dieseltje op gang, maar wist uiteindelijk te winnen met 12-8. De eerste twee punten zijn binnen.

Voor Vriendenschaar 1 stond redelijk onbekende tegenstander De Vinken 1 op het programma, wederom in een eersteklassepoule. Ook hier startte de wedstrijd wat moeizaam voor de Bodegravers, wijt het deels aan het ‘inkomen’ en de wind, maar ook vanwege de extreme verdedigende druk door De Vinken was het moeilijk aanvallen. Bij rust stond het 9-6 voor de thuisploeg

De tweede helft wisten de Vinkeveners nog steeds hoge verdedigende druk te geven en aanvallend beter aan te haken, waardoor de stand nog bijna gelijkkwam. Toch wist Vriendenschaar altijd een kleine voorsprong te houden. Na wat oogde als misschien een wat moeizame wedstrijd wisten de Bodegravers net als hun ‘collega’s’ uit het tweede twee punten binnen te halen (eindstand: 17-15). Een goed begin is het halve werk!

Volgende week zaterdag is het gelijk weer tijd voor rust, vanwege de League-finales die dan gespeeld zullen worden in Ahoy. Op 20 april wordt de competitie kort hervat, om vervolgens weer twee weken speelvrij te hebben vanwege de meivakantie en bijbehorende feestdagen.