okt 14, 2017 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

A2 KAMPIOEN MET NOG 1 WEDSTRIJD TE SPELEN!

Zaterdag 7 oktober was het dan zover. Met winst of gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Gemini kon Vriendenschaar A2 kampioen worden. De laatste wedstrijd, die 14 oktober gespeeld moet worden, doet er dan niet meer toe.

Dit prima vooruitzicht had de A2 o.a. te danken aan een uitstekende wedstrijd tegen Reeuwijk A2 de zaterdag ervoor. Er werd met 22-8 gewonnen! Hierdoor was de ploeg tot dan toe ongeslagen (jammer van één gelijkspelletje J) met een positief doelsaldo van 21. Niemand in poule kwam enigszins in de buurt van deze cijfers!

Ook al was een gelijkspel voldoende, de ploeg was gebrand om de winst eruit te slepen. Het weer werkte echter niet mee: koud, winderig en nat. Na ons eerste doelpunt bleven we voor staan, alleen kon Gemini steeds weer aanhaken. Toch zag je aan het spel en de werklust van onze A2 dat de winst ons niet kon ontgaan. Dus voordat de wedstrijd afgelopen was, had voorzitter Eef de traktatie met roos en heerlijke chocoladereep al opgehaald om naderhand uit te delen. Na het laatste fluitsignaal stond er een prachtige 14-6 op het scorebord! Uitstekend resultaat onder zulke weersomstandigheden. In de daaropvolgende speech van Eef werden de werklust en felheid van het team nog even aangehaald.

Een ouder van een teamlid had een heerlijke taart gebakken die in de kantine heerlijk “naar binnen schoof” J. Bedankt Miranda!

Rest mij als coach nog te zeggen: bedankt ouders voor de support langs de lijn in weer en wind. En bedankt spelers voor de inzet en het spel. De terechte(!) eerste prijs is binnen en ik vertrouw erop dat het straks een mooi zaalseizoen gaat worden. Trots op deze kanjers!

Trainer/coach Rob

Prachtig resultaat!

Vriendenschaar B2 kampioen

Eigenlijk kon de B2 de eerste helft van het veldseizoen op zaterdag 30 september al bezegelen met het kampioenschap, maar toen lukte dit helaas nog niet… Gelukkig was er afgelopen zaterdag 7 oktober nog steeds kans om op die felbegeerde eerste plek in het klassement te eindigen, maar dan moest er minstens een gelijkspel tegen ’t Capproen behaald worden. En deze ploeg was niet zomaar een tegenstander, want inmiddels stonden Vriendenschaar B2 en ’t Capproen B3 op een gedeelde eerste plek… Het beloofde dus een echte strijd om het kampioenschap te worden.

De wedstrijd werd gespeeld bij de ploeg uit Hellevoetsluis. Beide ploegen hadden duidelijk zin in de wedstrijd en bezweken gedurende de eerste helft gelukkig nog niet onder de zenuwen. Goals wilden echter aan beide kanten niet zo vallen, wat misschien te wijten was aan het slechte weer en de daarbij behorende gladde bal. Ruststand: 1-1 (doelpunt voor Vriendenschaar door Robin).

Na rust was het weer nog even slecht, maar waren beide ploegen nog wat fanatieker, want nu ging het er toch echt op aan komen: Wie zou er winnen en daarmee kampioen worden? Aan de kant van ’t Capproen werd al vrij snel gescoord, waarna de stand lange tijd op 2-1 bleef staan. De B2 van Vriendenschaar bleef natuurlijk optimistisch, maar werd ook wat meer gespannen. Gelukkig werd deze spanning in de laatste minuten van de wedstrijd doorbroken door een mooi afstandsschot van Justin, dat er keurig in ging. Stand dus 2-2, waarna het zaak was het in de verdediging goed dicht te houden. Dit lukte. Helaas geen extra goal in de aanval erbij, maar het maakte niets meer uit toen de scheidsrechter affloot: gelijkspel, beide ploegen kampioen, dus dubbel feest! Gefeliciteerd!

Vriendenschaar C2 kampioen!

Vandaag moest het gaan gebeuren voor de spelers en coaches van de C2. Na een pittig veldseizoen hadden zij vandaag de kans om deze te bekronen met een kampioenschap! Een belangrijke taak was dan ook weggelegd voor de coaches om tijdens het beginpraatje de spelers mentaal klaar te stomen voor deze allesbeslissende wedstrijd. Alleen winst zou genoeg zijn om het kampioenschap binnen te halen. Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig wist de C2 te winnen en hebben zo hun harde werken weten te belonen!

Kampioenen van de C2, van harte gefeliciteerd!

KAMPIOEN VRIENDENSCHAAR C3!!

Een wedstrijd uit tegen Olympia. Niks bijzonders, gewoon winnen. Dat is wat Anouk (coach) tegen de spelers van de C3 zei. Volgende week is dan de kampioenswedstrijd!
Maar het was anders…. De C3 had de wedstrijd tegen Olympia gewonnen met 4-5 en ze waren wel kampioen!
Dit had Anouk echter niet verteld. De verrassing zou dan bij thuiskomst extra groot zijn.
Dus we stonden klaar om iedereen op te trommelen voor een erehaag, We are the Champions te laten starten en diploma’s en snoepzakken uit te reiken.
Tot mijn verbazing zie ik de eerste spelers van de C3 aankomen en gelijk weer op de fiets vertrekken.
Ho wacht even! Jongens, waar gaan jullie heen?!?
Wat is er dan?
Volgens mij wil Anouk nog wat tegen jullie zeggen. Ze is er bijna, wacht nou even op haar.

Pfff, ja en toen eindelijk konden de spelers door de erehaag, werd We are the Champions gedraaid en konden de diploma’s en snoepzakken uitgereikt worden. De taart, die al in de koelkast stond te wachten, is ook nog lekker opgegeten.

Dan zouden we bijna de wedstrijd zelf vergeten.
Het was hard werken en ging zeker niet van zelf. In eerste instantie liep het gelijk op, op een gegeven moment kwam Vriendenschaar zelfs achter te staan. Maar met volharding wisten de spelers van de C3 de wedstrijd te winnen.

Doelpuntenmakers (als ik het goed onthouden heb…):
1x Lieke (aangegeven door Jim)
2x Jim (aangegeven door Lieke)
2x Ruben (aangegeven door Anouk)

Hartelijk gefeliciteerd!!

Vriendenschaar D1 kampioen!

Afgelopen zaterdag speelde de D1 de kampioenswedstrijd tegen Phoenix. Het is de vraag wie er zenuwachtiger was± de trainers of de spelers zelf. Gelukkig was er veel publiek om de spelers te supporten. En wat waren ze enthousiast!

Waarschijnlijk waren de spelers toch nog wat zenuwachtig, want de wedstrijd begon onverwachts met een tegendoelpunt. Pas na 15 minuten werd het 1-1 door een mooi doelpunt van Alisa. Voor de rust zette Jolinde met een loepzuiver schot de stand op 2-1. Na de rust kwam de vaart erin. Vrij snel werd de stand 5-1, door mooie doelpunten van Stefan, Valerie en Anouk. Toen werd het opeens toch nog even spannend. De tegenstander wist er nog 2 te scoren, waardoor de stand nog 5-3 werd. Alisa maakte de stand 6-3. Het publiek en de trainers haalden opgelucht adem. Het werd enkele minuten voor tijd toch nog 6-4. In de allerlaatste minuut maakte Casper nog een prachtig doelpunt, waarmee de eindstand op 7-4 kwam.

Daarna volgde natuurlijk een feestje en een prachtige taart om het kampioenschap te vieren. Alisa, Jolinde, Anne Marije, Valerie, Anouk, Stefan, Casper, Luuk, Jop en natuurlijk trainers Lars en Rianne: van harte gefeliciteerd met jullie welverdiende kampioenschap!

Vriendenschaar E1 kampioen!

Afgelopen zaterdag was een feestdag voor de E1 van Vriendenschaar. Met een 20-4 winst op Reeuwijk wisten zij het kampioenschap binnen te slepen. En dat was nog niet alles: Met nog één wedstrijd te spelen hebben ze nu al 85 keer gescoord! Lukt het ze om de teller volgende week op 100 te zetten? We hebben er alle vertrouwen in maar In ieder geval is het nu al een prestatie om heel trots op te zijn!