okt 15, 2021 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

VRIENDENSCHAARSELECTIE WEET NOG HOE HET MOET

De laatste échte competitiewedstrijden voor de Vriendenschaarse selectie werden een jaar geleden gespeeld – we kennen allemaal de reden voor de abrupte afbreking. Maar een nieuw speelseizoen blijkt ook daadwerkelijk: nieuwe kansen. Afgelopen zaterdag openden Vriendenschaar 1 en 2 de eerste helft van de veldcompetitie 21/22 in Oud-Beijerland, mét publiek én cameraploeg.

Traditiegetrouw mocht Vriendenschaar 2 weer openen, uit tegen Korbatjo. Nieuwe trainer-coach Ronald Spoorendonk was vanzelfsprekend ook van de partij, samen met al bekende trainer-coach Raymond de Vogel. De Bodegravers openden goed, stonden lange tijd dik voor, maar lieten de tegenstanders aan het einde toch nog terugkomen. Gelukkig alsnog met winst tot gevolg: 16-18 werd het.

Beurt aan Vriendenschaar 1, met tevens een duo van nieuwe en al bekende trainer-coach langs de lijn: respectievelijk Bertjan Bron en Jorrit de Grutter. De Oud-Beijerlanders wisten gauw te openen met twee doelpunten, gelukkig ook weer snel gelijkgetrokken door Sybren van Hall, jeugdspeler van Vriendenschaar, die vervolgens een tijd bij Tempo heeft gespeeld, en nu weer terug is op het oude nest.

Het leek zo in die beginfase even een spannende wedstrijd te gaan worden, maar eigenlijk liepen de Bodegravers al gauw uit. Vooral de op zijn voetbalschoenen spelende Patrick Verbeij – Korbatjo is één van de weinige verenigingen waar nog op echt gras gespeeld wordt – was op dreef. Tegelijkertijd werd er strak verdedigd. Dit resulteerde in een ruststand van 6-13.

Begin tweede helft was ook nog leuk om naar te kijken, richting het einde bloedde de wedstrijd wat dood. Er werd nog weinig gescoord. Eindstand: 8-17. Vier punten neemt de Vriendenschaarselectie dus mee uit dit eerste speelweekend van het nieuwe seizoen. Dat belooft veel goeds!