mrt 04, 2020 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

De afgelopen twee weken stonden voor mij in het teken van verkleedpartijtjes. Met weinig wedstrijden in de competitie moesten we ons vertier dan ook maar ergens anders vandaan zien te halen. Zelf deed ik dat een weekje terug door met onze selectie te gaan carnavallen. Verkleed als ‘The Riddler’ (die blijkbaar alleen mensen verkleed als Batman kennen) ging ik undercover mee richting Breda. Velen van de groep zullen, nu ze dit lezen, wel schrikken dat de voorzitter zich al die tijd onder hen bevonden heeft. Gelukkig voor jullie heb ik een geheimhoudingsplicht en zal ik mijn opgedane kennis niet met al mijn trouwe lezers verspreiden. Maar zelf ben ik heel wat wijzer geworden! En heb ik natuurlijk een prima feestje gehad. 

En het is niet bij één feestje gebleven. Want een week eerder was het ook al raak! Klein testje: Weet jij welke zin hier gezocht wordt?

. . L . . .        E N . L . E     B . . A . K T!

Nou? Dit was ook een hersenkraker voor de 16 teams (!) die meededen aan de jaarlijkse pubquiz. In onze gezellige en goed gevulde kantine werd met zwetende voorhoofden geprobeerd onder andere deze puzzel te kraken. Eén team dacht na lang beraad het antwoord dan ook gevonden te hebben:

B A L T U S       E N A L I E         B E D A N K T!

Prachtig! Want het past natuurlijk precies. En ik gun Baltus en Alie al het geluk dat ze kunnen krijgen. Maar toch bleek dit niet de oplossing te zijn die we zochten. Al hoop ik wel dat dit team extra punten heeft gekregen voor hun creativiteit. Maar wat zochten we dan wel? Petje af als je deze zin goed geraden hebt. Petje op als je wat te drinken wil bestellen (Snap je hem niet? Volgend jaar toch maar met de quiz meedoen ;-). Laat ik mijn stukje dan ook afsluiten met het verlossende antwoord. Namens alle aanwezigen tijdens de Vriendenschaar pubquiz:

S Y L V I A       E N I L S E          B E D A N K T!


Mike