04 jan 2019 / Geschreven door akv Vriendenschaar / Geen reacties

(rebonieuws 2 januari 2019)

De Bodegraver Edwin van Staalduinen is 28 jaar, vrijgezel en woont in het centrum van Bodegraven. Hij is aanvoerder van Vriendenschaar 1. Voor de kost is hij werkzaam bij een slagerij in Bleiswijk. Tijd om eens wat vragen te stellen

Wat is zo leuk aan sport korfbal?
“Het is een sport waar mannen en vrouwen in hetzelfde team spelen, dat zie je bij geen enkele andere sport. De laatste jaren is korfbal erg aan het veranderen, het spel wordt sneller, explosiever en daardoor leuker om naar te kijken. Ook als je het spelletje niet echt kent, dus kom eens langs in de Sporthoeve zou ik zeggen. Vroeger mocht je 4 keer wisselen, tegenwoordig is dat 8 keer geworden en je mag een speler ook terug wisselen. Vooral op hoog niveau zie je dat rebound duels hard aan gegaan worden, dit wordt niet allemaal meer afgefloten.”

Heb je ooit andere sporten gedaan?
“Nee, van jongs af aan zit ik al op korfbal. Ik doe naast korfbal nog graag aan fitness en in de zomer zwem ik wat baantjes in het zwembad.” Wat doe je als aanvoerder? “Ik ben niet de typische aanvoerder die de lijnen even uitzet of degene die als eerste zijn mond open trekt. Ik ben wat rustiger daarin. Ik denk dat daar mijn kracht ligt.”

Het seizoen is onderweg. Hoe staan jullie ervoor?
“Korfbal kent 2 competities, een veld- en een zaalcompetitie. Na de zomerstop begin je met de veldcompetitie, daar gaat het nog niet geweldig. Laat ik zo zeggen dat we daar nog wat werk hebben te verrichten. Nu in de zaal hebben we de volle punten uit 4 wedstrijden, dus dat gaat geweldig. Het doel in de zaal is dan ook kampioen worden.”

Ben je een gemene speler?
“Nee niet echt, het zou wel wat meer mogen.”

Het team: vrienden of collega’s?
“Het team is groot…vooral dit jaar merk ik dat we spelers uit het 2e team ook hard nodig hebben. Daardoor zijn het wel een hoop vrienden. Tijdens trainingen en wedstrijden gaan we er hard voor met z’n allen. Daarna is het nog gezellig in de kantine.”

Welke onderwerpen komen er voor in de kleedkamer ( naast de wedstrijdbesprekingen) denk aan feestjes, vrouwen, sporten, en andere gekkigheid
“Als eerst gaat de muziek aan in de kleedkamer na een wedstrijd, de jongere spelers houden van harde muziek dus dat was nog wennen in het begin. Waar we gaan eten is vaak wel een belangrijk punt wat besproken moet worden. De traditie is om te gaan eten bij Abbas (Sphinx), die traditie houd ik graag in stand.”

Droom voor de toekomst?
“Kampioen worden in de zaal dit jaar. Daarna nog een aantal jaar mee te kunnen in de selectie.”

Favoriete club (NL)
“Veel mensen zullen geen topclub kennen uit de korfbal, maar ik zeg toch PKC uit Papendrecht.”

Favoriete speler?
“Olav van Wijngaarden, speler van PKC en een geweldige rebounder.”

Voorzet of zelf scoren?
“Ik geef vaker een assist dan dat ik zelf scoor. Ik kan echt genieten van een mooie assist, maar af en toe een doelpunt mee pakken is natuurlijk ook lekker.”

Welke vraag mis je nog?
“Als je mij zou vragen wat ik vind van onze huidige coach (Ronald Kersseboom), dan zou ik zeggen een geweldige coach. Hij zit vol enthousiasme, passie en liefde voor de sport. Dit weet hij zeker over te brengen op de selectie, bedankt!”