05 feb 2020 / Geschreven door AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Tja, hopelijk hadden jullie niet gehoopt op een 10-delige serie van Wie Is De Supporter? Want vrijwel direct na publicatie van mijn vorige stukje werd ik overladen met gouden tips. Een soort van Wilde Westen tafereel waarbij ik een ‘Wanted’ poster had opgehangen en iedereen het losgeld probeerde op te eisen door mij die ene naam te geven. En het was dan ook overduidelijk want jullie kwamen allemaal met dezelfde naam. Want de supporter was…

Dick van Wensveen! Hulde, hulde, hulde! Dikke vette respect voor jouw toewijding aan onze selectie. 

Maar ik maakte mij wel een beetje zorgen. Ik was namelijk bang dat de ‘Wanted’ poster nog even moest blijven hangen. Want de eerstvolgende thuiswedstrijd zat de tribune bomvol. Ik zag onze vertrouwde aanhang in het midden van de tribune met de Vriendensjaal zwaaien. En ook de jeugd was weer in groten getale in de vertrouwde hoek te vinden. Zelfs de spelers van voetbalvereniging ROHDA kunnen niet meer om de korfbal heen en lieten tijdens de eerste, tweede en (voornamelijk) derde helft van zich horen (“Blauwwitte kleuren! Niets kan ons gebeuren!”). 

Maar ik zag geen Dick…

Nu weet ik dat sommige sporters zich specialiseren in juist de korte- of lange afstand. Dit zien we bijvoorbeeld bij schaatsen en hardlopen. Maar vallen deze categorieën ook binnen de sport van het supporten? Is Dick misschien gewoon een lange afstand supporter? En ligt de korte afstand van 500 meter naar de sporthal hem wat minder? Gelukkig niet, want afgelopen zaterdag zat hij thuis weer vertrouwd op de tribune. Kijkend hoe er in de rust van het 1e een nieuwe sport door de JC geïntroduceerd werd: Lange afstand bierviltjes gooien. 

Nu heb ik vaak FAIL-momentjes maar nu had ik één keer een VILT-momentje. Want uit de losse pols gooide ik mijn vierde bierviltje zomaar in de korf die 20 meter verder stond. Ik heb nog nooit zo’n euforie gevoeld! En jaloerse blikken die mijn kant op kwamen. Want jullie wisten het natuurlijk ook. Ik zou namelijk de boeken ingaan als degene die ooit als eerste dat ene viltje in de korf gooide. En dat pakt niemand mij meer af!


Mike