mei 22, 2017 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

En alweer een laatste strohalm voor Vriendenschaar

Je zou zeggen dat een laatste strohalm een uniek exemplaar is en dat er niet een heel bos laatste strohalmen ergens groeit. Vorige week moest er gewonnen worden van Kinderdijk om alles nog in eigen hand te hebben. De Kikker keukens ploeg verloor, speelde een matige wedstrijd en keek met angst en beven naar de andere uitslagen in de poule. Gelukkig voor Vriendenschaar had de directe concurrent GKV Den Haag ook verloren, dat betekende vandaag een nieuwe kans om in ieder geval zeker te weten dat de laatste wedstrijd tegen GKV nog ergens om gaat. Vriendenschaar stond bij aanvang van de wedstrijd tegen Korbis met 1 punt achter, dus…..maar weer een laatste strohalm plukken. Het werd een doelpuntrijk festijn, de spanning was voelbaar. Korbis speelde alleen nog maar voor de eer, maar de Waddinxveners waren natuurlijk niet voor niets naar Bodegraven gekomen. Beide ploegen kennen elkaar door en door en zijn zeer aan elkaar gewaagd. Na de 0-1 uit een strafworp was het Vriendenschaar dat met vlotte combinaties uitliep naar 7-2. Een heerlijke start, een heerlijke voorsprong die in mum van tijd gewoon weer teniet gedaan werd door Korbis, 7-7 en Vriendenschaar kon weer opnieuw beginnen. De flow kwam weer terug en 11-8 leek een mooie ruststand, totdat de Bodegravers het in de laatste 3 minuten zo knullig deden dat het 11-10 stond bij rust. Liever nu de fouten dan aan het eind van de 2e helft zullen we maar zeggen. Het score verloop in de tweede helft ging op en neer, bij 13-13 was het eindelijk Korbis dat weer op voorsprong kwam. Dit ging zo door tot 17-17. Daarna scoorde telkens Vriendenschaar eerst en volgde Korbis. Bij 21-20 en inmiddels bijna tijd, scoorde Emma van Wensveen de 22e. En bij 23-20 was het gespeeld, Korbis kon niet meer langszij komen, Vriendenschaar maakte het in de laatste minuten alleen nog maar veel leuker en won deze strijd met 25-20.  Nu maakte het ook niets meer uit of concurrent GKV had gewonnen of verloren. Het bleek het laatste zodat de Bodegravers nu zelfs 1 punt voor staan. Gelijk spelen of winnen dus volgende week uit in Den Haag.