okt 19, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Mooie afsluiting 1e helft veldcompetitie
De tegenstander deze zaterdagmiddag was GKV uit Den Haag. Een ploeg die mogelijk het mooiste korfbalspel speelt van deze poule. Vriendenschaar heeft hier in de recente jaren wisselend succesvolle, maar ook kansloze wedstrijden tegen gespeeld. GKV was net als Vriendenschaar wat magertjes gestart deze veldcompetitie, maar liet de laatste weken al goede uitslagen zien. Voor beide ploegen gold, dat de verliezer echt in de gevarenzone terecht zou komen en de winnaar voorlopig in de middenmoot, met slechts 2 punten achterstand op de nummer 3 en 4 op de nummer 1. Alles is dan nog mogelijk. Het gevreesde hoge baltempo van GKV werd in de beginfase van de wedstrijd bewaarheid. Vriendenschaar maakte zelf de fout door hier de eerste 10 minuten in mee te willen gaan. Na zo’n 20 minuten stond het 5-8 in het voordeel van de Hagenezen. Maar Vriendenschaar had haar zaakjes nu wel op orde, er werden goede lange aanvallen gespeeld tegenover een GKV dat steeds korter in balbezit was. En langzaam kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Bodegravers. Emma van Wensveen, Rianne Kwakernaak en Mike Lina zorgden gedrieën voor een 8-8 gelijke stand vlak voor rust. Jack Bunnik scoorde de 9-8 vlak voor de laatste minuut inging. Het was GKV die alles op alles zette om in deze minuut nog weer op gelijke hoogte te komen. De Vriendenschaar verdediging wankelde maar hield stand, alsof iedereen ervan overtuigd was dat een voorsprong bij rust toch wel heel fijn is. Ook al is het maar 1 verschil. Hoe belangrijk bleek wel na de rust, Jack Bunnik deed precies wat aanvoerder Frank van Buren hem had ingefluisterd 10-8 en direct daarna ging Mike Lina daar overheen met 11-8. Frank van Buren tekende voor 12-8 en het leek er al een beetje op dat GKV dit niet meer te boven zou komen. Via 13-10 liepen de Bodegravers uit naar 15-10 en met toch nog ruim 15 minuten te spelen stond het vast dat dit niet meer mis kon gaan. Er zat veel rust in de Vriendenschaar aanvalsopzetten wat dan ook logisch leidde tot steeds meer doelpunten. Pas bij 18-10 deed GKV weer wat terug. Anita van Leeuwen scoorde in de slotseconden de 21e voor Vriendenschaar tegenover 12 van GKV. Een hele dikke overwinning die echt heel goed voelde. 7 punten uit 7 wedstrijden op een vijfde plaats, dat zal na de zaal alleen nog maar beter worden. Komende week is de selectie vrij en daarna zal er met de voorbereiding van de zaalcompetitie gestart worden. Tot dan.