sep 17, 2018 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

VRIENDENSCHAAR 1 VOOR DE PUNTEN NA TOCH NOG SPANNEND SLOT

De eerste thuiswedstrijd voor Vriendenschaar 1 stond afgelopen weekend op het programma. Na
verlies tegen Reeuwijk een week eerder waren punten extra gewenst, maar daarvoor moest
gewonnen worden van Erasmus 1: een studentenploeg met veel lengte. De eerste 10 minuten
speelde de ploeg van De Knikker Keukens heel sterk. Door het dynamische spel dat gespeeld werd,
lagen er al gauw vijf doelpunten in, wat met nul tegendoelpunten de stand op 5-0 bracht. Dit
dynamische spel sloeg na tien minuten om in een meer statische aanval, wat maakte dat er minder
gescoord werd en de tegenstanders de korf wel wisten te vinden. Zo was het bij rust 8-4. Coach
Ronald hamerde erop scherp te blijven na rust: iets waar voor Vriendenschaar vaak de valkuil ligt. Dit
gebeurde niet, waardoor Erasmus 1 het gelijk kon trekken tot 10-10. Er moest wat veranderen, zodat
drie wissels werden ingebracht. Dit zorgde direct voor de nodige positieve veranderingen in het veld,
want al gauw werd de stand op 11-10 gebracht. Er werd minder gehaast gespeeld en goede
aanvallen leidden uiteindelijk tot mooie doelpunten aan de kant van Vriendenschaar. De overwinning
was in zicht. Eindstand: 15-11.