jun 12, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Vriendenschaar C1 2e op NK !!!!

Afgelopen zaterdag 11 juni heeft de C1 een prachtige 2e plek behaald op het NK voor de 1e klasse in Enschede. Hiermee werd het al geweldige seizoen afgesloten met een nog een mooiere bekroning.

Al vroeg in de ochtend, 7 uur !!  vertrok de ploeg met ouders en begeleiders naar Enschede. Het regende en de voorspellingen waren niet echt geweldig. Na een rit van ongeveer 1,5 uur kwamen wij als eerste ploeg aan bij de organiserende vereniging DOS wk. We konden even relaxen, bakkie koffie drinken om dan ons te richten op de eerste wedstrijd tegen OVVO/kroon. Inmiddels werd het weer beter en bleek achteraf dat we prachtig weer zouden krijgen met af en toe een licht zonnetje.

De C1 begon de eerste wedstrijd tegen OVVO/kroon gespannen, we kwamen in het begin niet goed in ons eigen spel. OVVO nam een voorsprong van 3-0, 2x een vrije bal en 1x strafworp. Na een minuut of 10 kwamen we beter in ons spel en werd het voor rust nog 3-1. De 2e helft gaf een ander beeld. De C1 kreeg meer vertrouwen en rust in hun spel en kamen knap terug tot 3-3. Uiteindelijk werd vlak voor het einde de 4-3 gescoord en wonnen we de 1e wedstrijd met 4-3.

De 2e wedstrijd speelde we tegen een bekende ploeg voor ons KCR. In de zaal hadden we al gespeeld tegen deze ploeg. Opnieuw begonnen we niet goed aan de wedstrijd wat uiteindelijk een 5-0 achterstand opleverde. Maar de veerkracht van de C1 was groot. Ook hier was de 2e helft voor ons met mooi aanvalsspel en vechtlust kwamen we terug tot 5-4 en de gelijkmaker zat er aan te komen. Vlak voor het eind kregen we daar de kans voor met een strafworp. Helaas werd deze gemist en verloren we deze wedstrijd met 5-4.

De kansen voor een finaleplek waren nog niet verloren. We moesten zelf de wedstrijd tegen LDODK/ gorredijk winnen en OVVO moest hun wedstrijd winnen van KCR.

Waar in de eerste 2 wedstrijden het begin niet goed was ging het nu veel beter. We speelde ons eigen spel en namen een voorsprong van 5-0. De buit leek binnen maar LDODK gaf de wedstrijd nog niet op en kwam knap terug tot 6-5. Het leverde een spannende slotfase op waar wij uiteindelijk aan het langste eind trokken. Wij hadden gewonnen en nu was het wachten op wat er op het andere veld ging gebeuren. Daar won OVVO met 10-8 van KCR en de finaleplek was een feit. Dit halen voelde voor iedereen al als een hoofdprijs.

De finale was tegen Maassluis C1, een goede ploeg met veel lengte. We wisten dat het een moeilijke tegenstander zou worden maar als je dan in de finale staat wil je hem natuurlijk ook winnen. In het begin konden we Maassluis nog bijhouden via 3-1 en 5-3 achter werd het vlak voor rust 6-3 voor Maassluis. Nadat zij gelijk na rust de 7-3 maakte wisten we dat een 1e plek erg lastig zou worden. Uiteindelijk won Maassluis verdiend met 10-5. We kwamen net iets te kort maar hebben het erg goed gedaan tegen deze goede tegenstander.

Na afloop kregen we van onze sponsor Fijne Voeten wat te eten aangeboden. Hier werd er ook nog afscheid genomen van Selmir die helaas gaat stoppen met korfballen. Selmir bedankt voor de afgelopen 2 jaren waarin jij een echte aanvoerder bent geweest. Wij vinden het ontzettend jammer dat je gaat stoppen maar je weet dat je altijd welkom bent.

Na het kampioenschap 1e helft veld, prachtige wedstrijden in de Hoofdklasse en het kampioenschap 2e helft veld in de 1e klasse nu 2e worden op het NK.

Wat een seizoen. We willen langs deze weg als eerste Top- Systems bedanken voor de financiele bijdrage voor de trainingspakken.

Verder natuurlijk iedereen die zaterdag aanwezig waren om ons aan te moedigen. De B1, A1 etc die er geweldig uitzagen in hun pakken. Maar ook de reserves die het gehele jaar voor ons klaar stonden. Rianne en Lars die met ons mee wilde. En onze sponsor Fijne Voeten voor het eten in de kantine. Anne –Irene en Marc bedankt ! Rest ons nog iedereen een fijne vakantie toe te wensen en tot volgend seizoen.