jan 28, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Na twee weken van verlies maakte Vriendenschaar 1 zich in de derde ronde van 2019 op voor een thuiswedstrijd tegen HKC (U) 1. In tegenstelling tot de voorgaande twee wedstrijden werden er van begin af aan goede aanvallen opgezet die leidden tot mooie goals door verschillende spelers.

Zo scoorden spelers Jeroen Streng, Lars Boot, Rianne Kwakernaak en Merel van Wensveen in de eerste helft al twee doelpunten en daarmee ging de ploeg van De Knikker Keukens met een 12-9 voorsprong de rust in.

Na rust werden er meer kansen gemist, waar HKC juist een inhaalslag wist te maken. De thuisploeg sloeg eerst nog een gat van vier tot een stand van 17-13, maar in de laatste minuten van de wedstrijd gaf het scorebord een gelijkspel van 18-18 aan. Er ontstond een onnodig spannende eindfase, die gelukkig doorbroken werd door speler Jack Bunnik met de winnende 19-18.

Ondanks de onnodig spannende eindfase bleek Vriendenschaar 1 het scorend vermogen na twee mindere weken toch zeker niet kwijt te zijn. Ook de rebounds waren weer overwegend in het bezit van Vriendenschaar door inzet van de goed spelende aanvoerder Edwin van Staalduinen, die tevens twee mooie veldgoals wist te maken.

Op dit moment staat Vriendenschaar 1 op de tweede plaats in de poule, en daarmee op promoveren. De komende weken wordt het hard werken om dit zo te houden, of om alsnog voor het kampioenschap te gaan.