okt 08, 2018 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

VRIENDENSCHAAR 1 GESTREDEN TEGEN KOPLOPER, MAAR ZONDER RESULTAAT

De eerste wedstrijd van de maand oktober maakte Vriendenschaar 1 zich op voor een thuiswedstrijd tegen koploper Twist 1. De verwachtingen waren, gegeven dit feit, wat bijgesteld. Ronald Kersseboom, coach van de ploeg van De Knikker Keukens, had van tevoren een aantal opdrachten meegegeven, voornamelijk toegespitst op het feit dat Twist 1 vier goede, ervaren heren heeft. Zo kregen de heren van Vriendenschaar 1 de opdracht heel veel druk te geven in de verdediging en moesten de dames goed communiceren vanuit de korfzone en te allen tijde proberen de tweede kans eruit te halen. De wedstrijd startte met een hoog schotpercentage voor Twist, zodat er al heel snel een voorsprong van 2-7 ontstond. Na de eerste tien minuten van de wedstrijd begon Vriendenschaar ook mooie kansen af te maken vanuit de 3-1-aanvallen die werden opgezet, maar het doelpuntenverschil bleef voorlopig nog op vijf. Net na rust pakte Twist door schoten van de zeer zuivere heren nog even door naar een verschil van acht doelpunten. Toch knokte Vriendenschaar door en zo kwam, door doelpunten van onder andere de goed spelende dame Eva Hoogendoorn, de ploeg terug tot een stand van 12-16. Zo werden in de tweede helft van de wedstrijd nog veel meer mooie kansen gecreëerd, maar helaas mochten de daadwerkelijke doelpunten voor Vriendenschaar niet echt vallen. Eindstand: 15-21. Goed verdedigd tegen een zuivere ploeg als Twist, maar het eigen doelpuntenaantal moet in de loop van het seizoen toch nog omhoog om die punten te pakken.