07 feb 2019 / Geschreven door akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op zaterdag 2 februari speelde Vriendenschaar 1 opnieuw thuis, ditmaal tegen Luno 1. Het was voor het eerst dat de Bodegravers een team voor de tweede keer troffen, dus beide teams wisten wat hen zowel aanvallend als verdedigend te wachten stond.

De Bodegravers startten de wedstrijd erg sterk, voornamelijk verdedigend, waardoor een voorsprong van 5-1 werd geslagen. Hierna bleef het verdedigend goed staan, mede dankzij de vele onderscheppingen en het mee vangen bij schoten van de tegenstander door aanvoerder Edwin van Staalduinen in het ene vak en de altijd fanatieke speler Jack Bunnik in het andere vak.

Aanvallend lukte het echter nog niet een gat te slaan. De ruststand kwam tot een 8-5 voorsprong, waarbij vrij snel na rust nog een stand op het bord kwam van 9-8. Hierna herpakte de ploeg van De Knikker Keukens zich en wist uit te bouwen richting een voorsprong van 13-8.  

Volgens coach Ronald Kersseboom valt er geen ‘man of the match’ te benoemen, gezien het feit dat er door alle acht de spelers hard gewerkt én gescoord werd. Dit resulteerde uiteindelijk in 16-11 winst. Ook ingebrachte wissels Jinke van Keeken (Vriendenschaar 2), Justin Kersseboom en Lineke Verploeg (beiden Vriendenschaar A1) hebben hierin een belangrijk aandeel gehad.

Na deze winstpartij staat Vriendenschaar 1 nog steeds op plek twee in de poule, en ditmaal twee punten los van de nummer drie. Het blijft echter een spannende poule waar vrijwel iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen. Maar voor nu staan de Bodegravers er erg goed voor wat promoveren betreft.