okt 18, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Afgelopen zaterdag speelde de gehele Vriendenschaarselectie thuis voor belangrijke punten: bij winst kon zowel Vriendenschaar 1 als 2 tegenstander Erasmus onder zich houden, en zich daarmee kwalificeren voor de bovenste plekken in de poule.

Voor Vriendenschaar 2 kon de wedstrijd al heel gauw niet meer stuk: na een minuut of twintig was er maar liefst sprake van een voorsprong van 12-1. Er werd met een ruim verschil van 22-12 gewonnen. Aanvoerder Jack Bunnik wist acht doelpunten te maken.

Voor Vriendenschaar 1 was er meer werk aan de winkel om punten te pakken. Erasmus 1 staat bekend als een team met erg veel lengte, wat het spel van Vriendenschaar zowel aanvallend als verdedigend zou kunnen platleggen. De Bodegravers werden echter niet platgelegd: de wedstrijd ging erg gelijk op. Bij rust was er een klein voordeel voor de thuisploeg met een stand van 8-7. In de rust werd door coach Jorrit de Grutter benadrukt dat het toverwoord voor deze wedstrijd ‘geduld’ moest zijn: verdedigend betekende dit niet te veel risico’s nemen, en aanvallend het afwachten van de goede kansen.

Met nog drie minuten te spelen was de stand 13-14. Het over in de rust gesproken geduld kwam weer terug in de ploeg na een paar minuten van gehaast spel, en zo kwam het tot de spannende stand van 14-14. In de laatste minuut werd er een discutabele beslissing gemaakt door de scheidsrechter, in het voordeel van Vriendenschaar, waarna de bal naar de thuisploeg ging. Speelster Eva Hoogendoorn maakte het winnende doelpunt. Er werd afgefloten bij een stand van 15-14. Opluchting en blijdschap alom.

Deze wedstrijd startte speler uit 2 Thom uit de Bosch in de basis voor de vorige week geblesseerd geraakte Patrick Verbeij. Hij speelde een erg sterke wedstrijd: reboundduels werden gewonnen van de heer van 2 meter 5 en meerdere goals werden gescoord. Ook de 16-jarige basisspeelster van 1 Lineke Verploeg was op dreef: waar de goals de eerste wedstrijden nog niet zo wilden vallen, maakte zij deze wedstrijd verschillende, mooie doelpunten.