04 jan 2019 / Geschreven door akv Vriendenschaar / Geen reacties

Op dit moment staat het korfbal bij Vriendenschaar op een laag gourmetpitje. De afgelopen twee weken waren er vanwege de kerstvakantie even geen trainingen en wedstrijden. Een aantal van ons zal dit verschrikkelijk vinden en niet kunnen wachten tot het seizoen weer doorzet. Sterker nog, de A1 en B1 hebben wel doorgezet en op de jaarlijkse Korfbal Challenge een mooie 2e en 3e plaats behaald.  Maar velen zullen het wel even lekker vinden om een keer de zaterdag als ‘katerdag’ te gebruiken of een trainingsavond een afstandsbediening in plaats van een korfbal in handen te hebben. Maar dit betekent niet dat er achter de schermen bij de club niet van alles gebeurd…

Want Oud en Nieuw staat voor de deur! En wat kan er echt niet missen tijdens de jaarwisseling? Champagne? Vuurwerk? Het om 12 uur geven van drie zoenen aan iedereen binnen een straal van 50 meter (inclusief onbekenden)? Oudejaarsloten waarbij je altijd precies het verkeerde getal op het eind hebt staan? Gaston die de voordeur ook dit jaar weer niet weet te vinden?

Klopt natuurlijk allemaal, maar ik doel op oliebollen! En dan natuurlijk de oliebollen van Vriendenschaar. Want ook dit jaar heeft een flink aantal van onze vrijwilligers zich weer ingezet om heel Bodegraven te laten genieten van deze heerlijke Nieuwjaars delicatesse. Misschien geniet je er wel van terwijl je dit leest. Top, dan weet je dat ze ook dit jaar weer vet lekker zijn (of is het lekker vet..?). In ieder geval wil ik iedereen bedanken die hier zijn of haar steentje aan bijgedragen heeft.

En dan de Nieuwjaarstraditie die ik hierboven vergeten ben te noemen: Goede voornemens. Dit jaar heb ik het goede voornemen om geen goede voornemens te hebben. Niet omdat ik hiertegen ben, maar meer omdat ik het zelf elk jaar niet langer dan een week volhoud. Dit is dus een probleem. Maar in het geval van een probleem is het tegenwoordig hip om te gaan ‘omdenken’. Dingen vanuit een nieuw perspectief bekijken. En dan wordt de oplossing opeens zo helder als de hemel tijdens nieuwjaarsnacht.

Slechte voornemens! Ik ga niet meer op bezoek bij familie, denk alleen aan mijzelf, eet alles wat los en vast zit, probeer zo min mogelijk wedstrijden van Vriendenschaar te bekijken terwijl ik mijn vrijwilligerstaken ook neerleg. Oké, de eerste week van januari zal ik geen vrienden maken maar daar profiteer ik (en jullie) dan de rest van het jaar weer van! Gelukkig is de Bibberende Borrel pas 12 januari dus ik verwacht tegen die tijd mijn voornemens weer overboord gegooid te hebben.

Gelukkig zijn terwijl ik dit schrijf mijn slechte voornemens nog niet ingegaan en kan ik jullie gewoon nog een gelukkig, gezond en sportief 2019 wensen!

Mike