mei 17, 2019 / by AKV Vriendenschaar / Geen reacties

Na twee weken meivakantie stond voor Vriendenschaar 1 afgelopen zaterdag direct een belangrijke wedstrijd op de planning, namelijk die tegen Nexus 1: een ploeg die met vijf punten vecht tegen degradatie. Vriendenschaar 1 had voorafgaand aan deze wedstrijd slechts één punt meer.

De wedstrijd kwam langzaam op gang, maar de eerste minuten resulteerden wel in een 2-1 voorsprong voor de Bodegravers. Daarna zette Nexus echter een tandje bij, en stond de ploeg van De Knikker Keukens al gauw twee punten achter.

Vlak voor rust scoorde speler Jack Bunnik twee goals achter elkaar, zodat de ruststand nog op een gelijkspel van 6-6 kwam. Ook na rust bleef het korfbalspel matig, eigenlijk van beide ploegen. Er werd weinig gescoord en de wedstrijd kende veel één-schots-aanvallen.

Het scoreverloop ging dus niet erg gestaag, maar wel redelijk gelijk op deze tweede helft. Bij een 8-8 gelijkspel werd speelster uit de A1 Lineke Verploeg ingebracht, die de thuisploeg gelijk op een 9-8 voorsprong wist te brengen.

Nexus wist er echter ook nog twee te scoren, en zo was er bij nog vier minuten te spelen een stand van 9-11 op het scorebord te zien. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde speelster Eva Hoogendoorn een stip voor de 10-11, en zorgde Lineke Verploeg middels opnieuw een mooie goal voor gelijkspel: 11-11, tevens de eindstand van de wedstrijd.