jan 21, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

De tweede wedstrijd van het nieuwe jaar voor Vriendenschaar 1 werd uit gespeeld tegen Fortissimo 1. Deze ploeg draait mee in de middenmoot van de poule en zou Vriendenschaar dus onder zich moeten kunnen houden.

De wedstrijd startte echter met een veel beter spelend en fanatieker Fortissimo, en de ploeg van De Knikker Keukens liet zich dan ook de kaas van het brood eten

Net als vorige week leek er al in de eerste helft een probleem te zijn met scoren. Aanvallen werden weer te groot opgezet en de afvang na een schot werd vaak niet gepakt. Dit alles resulteerde in een 6-9 achterstand bij rust voor de Bodegravers. Vriendenschaar kwam echter goed terug uit de rust. De ploeg was duidelijk fanatieker en leek ook makkelijker te scoren. Zo scoorden spelers Jeroen Streng en Eva Hoogendoorn gauw na rust beiden twee mooie goals, die Vriendenschaar eindelijk weer op voorsprong brachten.

Na deze voorsprong van 11-13 stagneerde het scoren echter weer en kwam Fortissimo terug tot een 13-13 gelijkspel. Vriendenschaar verviel weer in het spel van de eerste helft, met veel onrust en gebrek aan zuiverheid. Zo kwam het tot een verlies van 18-16.

De enige speler die echt haar niveau wist te halen, was Merel van Wensveen, die voornamelijk in de eerste helft de wedstrijd enigszins in stand hield. Wanneer alle spelers hun niveau weer zien te halen bij de komende thuiswedstrijd op 26 januari, zeker wat betreft scorend vermogen, moet er weer winst in zitten.