sep 23, 2018 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

VRIENDENSCHAAR 1 MÉT NATTE KLEREN, MAAR ZONDER PUNTEN NAAR HUIS

Op zaterdag 22 september stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor Vriendenschaar
1, want uitploeg Nexus is een mogelijke concurrent in de strijd tegen degradatie. Na een goede
wedstrijd met als resultaat winst de week daarvoor, was er goede hoop om punten te pakken in
Schiedam. De regen deed echter van begin af aan zijn best het spel te saboteren – denk aan gladde
ballen die uit de handen glippen – maar ook het spel van Vriendenschaar was vanaf de start van de
wedstrijd niet doeltreffend genoeg. In de aanval was er sprake van veel gemiste kansen en één-
schots-aanvallen, waardoor de bal iedere keer snel weer terugging naar de aanval van de
tegenstander. Zo had Nexus 1, zeker in de eerste helft van de wedstrijd, meer balbezit, meer kansen
en meer goals. Bij rust stond de ploeg van De Knikker Keukens op 8-5 achterstand. Direct na rust
werden drie wissels ingezet, waaronder de 15-jarige Lineke Verploeg die tijdens haar
debuutwedstrijd in 1 direct een goal wist te maken. Een knappe prestatie. Ook bij de rest van
Vriendenschaar 1 leken de ballen na rust beter te vallen, maar ook het sterk als één team spelende
Nexus 1 wist te blijven scoren. Vriendenschaar 1 kwam nog wel dichterbij, wat de eindstand op 16-14
bracht: een uitslag die echter meer spanning doet vermoeden dan er daadwerkelijk was.