feb 18, 2019 / by Cor van den Hoven / Geen reacties

Op zaterdag 16 februari speelde Vriendenschaar 1 uit tegen De Vinken 1, een tegenstander die misschien niet meedraait voor het kampioenschap, maar wel te boek staat als een fanatieke en lastige ploeg om tegen te spelen.

De Bodegravers kenden echter een flitsende start en gaven de Vinkeveners geen enkele kans om te heersen. Na de eerste tien minuten was de stand 0-5, en nog zo’n vijf minuten later was een gat van zes doelpunten zichtbaar op het scorebord (1-7).

Bij rust stond het 5-10. Het voornemen was natuurlijk met dezelfde dynamiek de wedstrijd voort te zetten, maar dit pakte toch iets minder uit. In de tweede helft werd er nog steeds goed (voor)verdedigd, maar de ploeg van De Knikker Keukens had meer moeite met scoren en het pakken van de rebounds.

Zo kwam De Vinken terug tot 10-11, waarna zij de strafworp voor gelijkspel misten. Hier kwam Vriendenschaar met de schrik vrij, en wist zo, na een gescoorde strafworp door de koelbloedige Kelly Koster, wel weer te scoren. Zij wist de wedstrijd ook te eindigen met een goal, eindstand: 11-15.

Het harde werken van de Bodegravers is inmiddels bekroond met een eerste plek in de poule. De eerstvolgende wedstrijd van Vriendenschaaar 1 is de wedstrijd tegen de concurrent voor het kampioenschap: Tiel 1. Zaterdag 9 maart thuis in de Sporthoeve, om 18.00 uur: komt dat zien!