jan 22, 2017 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Vriendenschaar redt het niet

Dat het een lastige wedstrijd zou worden deze zaterdagavond in Alblasserdam stond vooraf wel vast. Kinderdijk is de laatste weken aan een goede opmars bezig en wil het uitzicht blijven houden op één van de plekken in de middenmoot, zou er ook gewonnen moeten worden van Vriendenschaar. Voor de Knikker keukens ploeg gold een soortgelijk scenario, bij winst behoor je tot de top 3, bij verlies komen de onderste plekken toch akelig dichtbij.  Na een goed begin wat resulteerde in een 1-3 voorsprong was het toch Kinderdijk dat duidelijk het betere van het spel had. In een hoog  baltempo en zeer zuivere schoten wisten de Kinderdijkers de Vriendenschaar verdediging bij tijd en wijle toch aardig te ontrafelen. Het lukte Vriendenschaar niet meer om langszij te komen, via 7-4 liep Kinderdijk zelfs vlak voor rust uit tot 11-7. In de laatste minuten voor rust gaf Mike Lina Vriendenschaar weer wat lucht door rap tweemaal achter elkaar te scoren. Met een 11-9 ruststand was er voor Vriendenschaar nog alle kans om deze wedstrijd te winnen.  Bij Kinderdijk ging het in de laatste fase voor de rust niet allemaal  meer zo makkelijk. Vriendenschaar nam het voortouw in de tweede helft en wist met goed spel Kinderdijk bij een stand van 14-14 eindelijk weer op achterstand te zetten 14-15. In deze fase had Vriendenschaar het betere van het spel, alleen wist dit jammer genoeg niet in doelpunten om te zetten, het bood Kinderdijk weer de kans om langszij te komen en er zelfs overheen te gaan. Het waren inmiddels de laatste 5 minuten, Kinderdijk denderde door en binnen 2 minuten stond het opeens 19-16, over en uit. Het laatste doelpunt van de kersverse invaller bij Kinderdijk deed er al niet meer toe. Eindstand 20-16 een terechte overwinning van Kinderdijk die over de gehele wedstrijd genomen wel het betere spel had laten zien.  Bij Vriendenschaar ging het vooral bij de afronding te vaak mis. Dat de Bodegravers dit beter kunnen hebben zij in voorgaande wedstrijden al bewezen, met deze wetenschap moeten er in de komende  vijf  wedstrijden nog genoeg te winnen zijn.  Dat zal ook wel moeten, de huidige 4e plaats is nog steeds een prima uitgangspositie en het zou mooi zijn als dat ook zo zou blijven.