okt 02, 2017 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

De laatste wedstrijden bleek Vriendenschaar niet in staat de nodige overtuiging in de wedstrijden te brengen. Na de eerste overwinning bij Fortissimo stonden de Bodegravers deze week, drie weken verder, nog steeds op een puntenaantal van 2. Deze week moest uit in Vleuten tegen Fiducia de knop omgezet worden om het zicht op de top drie te behouden.

De eerste helft begon met overtuiging aan beide kanten. Fiducia pakte de eerste voorsprong van de wedstrijd maar Vriendenschaar zou al snel weer langszij komen. Na 25 minuten spelen toonde het scorebord dan ook een 6-6 gelijkspel. Vanaf dat moment wist Vriendenschaar met overtuigend spel de eerste helft naar zich toe te trekken. De 8-10 voorsprong tijdens de rust was dan ook een goede afspiegeling van de eerste 35 minuten.

Nu was het belangrijk voor de Bodegravers om begin tweede helft meteen door te zetten. Dit lukte en na een kwartier spelen genoot Vriendenschaar dan ook van een 10-15 voorsprong. Vanaf dat punt bleven beide teams gelijkwaardig aan elkaar scoren, maar in de laatste tien minuten kreeg Vriendenschaar het toch moeilijk. Ondanks dat de doelpunten niet meer zo makkelijk vielen als daarvoor sleepten de Bodegravers op wilskracht de zege binnen: 19-21. Dik verdiende punten voor het team uit Bodegraven.

Doelpunten: Rianne Kwakernaak 6x, Edwin van Staalduinen 4x, Lars Boot 4x, Emma van Wensveen 3x, Frank van Buren 2x, Jinke van Keeken 1x, Merel van Wensveen 1x.