jan 14, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Vol goede moed ging Vriendenschaar 1 de eerste wedstrijd van 2019 tegemoet. Er werd in de eigen Sporthoeve gespeeld tegen ACKC 1, een moeilijke tegenstander die graag een dynamisch, maar ook fysiek en onrustig spel speelt.

Al in de eerste helft bleek het voor het team van De Knikker Keukens moeilijk de korf te raken. Aanvallen werden te groot opgezet, waren onrustig of bestonden uit één-schots-aanvallen. De kansen waren er wel, maar het schotpercentage voor de Bodegravers lag erg laag.

Gelukkig werd in de verdediging wel goed de druk erop gehouden, zodat ACKC ook niet tot heel veel scoren wist te komen. Dit bracht de ruststand op 7-7.

Na rust speelde Vriendenschaar 1 opnieuw dezelfde, niet rendabele aanvallen als voor rust. Er werden deze helft nog maar vijf doelpunten toegevoegd aan de al bestaande zeven op het scorebord voor de thuisploeg, wat de eindstand bracht op 12-14. Ondanks het verlies werd er door zekere spelers tot aan het einde toe hard gewerkt, zoals speler Jeroen Streng.

Het eerste verlies voor Vriendenschaar 1 in de zaal, maar ook een terecht verlies. Het schotpercentage zal voor de komende wedstrijden flink moeten worden opgeschroefd, maar dit zal, getuige de goede wedstrijden in 2018, zeker weer gaan lukken.