okt 07, 2019 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Vriendenschaar uit tegen Atlas. In beide poules bezette Atlas één van de onderste plaatsen in de ranking. Zodoende moest er door zowel Vriendenschaar 1 als 2 gewonnen kunnen worden.

De wedstrijd van Vriendenschaar 2 verliep qua scoren wat moeizaam, maar uiteindelijk werd de winst toch binnengehaald. Vriendenschaar 1 leek van meet af aan de korf beter te kunnen vinden. Zo scoorde speler Justin Kersseboom in het eerste kwartier al vier doelpunten. Tot de laatste tien minuten voor rust bleef het spel van de Bodegravers van hoog niveau, daarna was er echter een kleine dip: er werd te gehaast gespeeld, met terugkomst van de thuisploeg tot gevolg. Bij rust stond het 9-11.

De tweede helft begon ongunstig voor Vriendenschaar 1 daar er al gauw twee tegendoelpunten invielen, wat de stand op gelijkspel bracht. Daarna werd door de Bodegravers echter weer het goede spel van de eerste helft opgepakt, en werd er nog veel gescoord, met een eindstand van 16-21 tot gevolg.

In dit mooie aantal doelpunten van 21 hebben spelers Justin Kersseboom en Tijn van den Hoogenband een groot aandeel gehad: zij scoorden beiden zeven keer. Tevens wist laatstgenoemde speler de spits van Atlas 1, die normaliter veel scoort, op één te houden. Dit ook mede dankzij het goede voorverdedigen door de dames in het vak van Tijn van den Hoogenband en de back-up door aanvoerder Edwin van Staalduinen.

Momenteel bezet Vriendenschaar 1 de tweede plaats in de poule; Vriendenschaar 2 staat op plek vier met zeven punten, drie andere ploegen staan op een gedeelde eerste plaats met slechts één punt meer. Komende zaterdag speelt de gehele selectie weer thuis, ditmaal tegen Erasmus. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd met het oog op de stand!