dec 13, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Tempo C1 – Vriendenschaar C1 13-9

Er had meer ingezeten, dat was de gedachten na de verloren wedstrijd tegen Tempo C1, 13-9 verlies. Op voorhand wisten we dat het een lastige westrijd zou kunnen worden. Op het veld had Tempo al zijn wedstrijden ruim gewonnen en ook in de zaal werd er lustig op los gescoord. Vorige week hadden ze hun 1e wedstrijd verloren van Velocitas met 15-9.
Het begin van ons was niet goed, onder de indruk misschien van de tegenstander, we kwamen ook verdiend achter met 5-0 !. Na deze moeilijke fase waarin we veel onnodige fouten maakte kwamen we beter in de wedstrijd. Uiteindelijk werd de ruststand 6-4. Er was dus nog van alles mogelijk in de 2e helft. Maar ook het begin van de 2e helft waren we niet scherp genoeg in de verdediging. Binnen 10 minuten keken we weer tegen een grote achterstand aan van 11-4. Het 2e gedeelte van de 2e helft kregen we weer meer grip op Tempo verdedigend en aanvallend maakte we onze kansen af. Uiteindelijk werd het dus 13-9. Aanvalllend hebben we opnieuw laten zien dat we mee kunnen met deze ploegen en veel kansen kunnen creëren. Tempo heeft minder kansen nodig en dat maakte mede het verschil. Verdedigend kunnen we beter. Thuis liggen er echt kansen als we verdedigend scherper zijn. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Velocitas die bijna al hun wedstrijden meer dan 20 doelpunten maken. Lastig klusje dus maar we gaan ervoor.

KOAG C3 – Vriendenschaar C2 10-1

Afgelopen zaterdag mochten wij tegen KOAG, een team wat erg veel scoort.
Staat ook niets voor niets tweede.

Vol goede moed en na een goede warming up begonnen wij aan de wedstrijd.

KOAG speelde in een hoog tempo en schoten inderdaad erg veel.
Wij hadden helaas ook de pech dat veel ballen eruit draaide.

De uitslag werd 10-1, Matthijs maakte een mooie bal achter de paal, goed aangeven.

Na de wedstrijd kwam de coach ons een compliment geven omdat de C2 zo goed verdedigd had, ze hadden er nog niet eerder zo weinig gemaakt.

Zaterdag mogen wij om 13.00 uur thuis tegen Maassluis

Korbis D1 – Vriendenschaar D1 10 – 12

Zaterdag was de derde wedstrijd tegen Korbis. Een oude bekende waarvan we wisten dat ze gevaarlijk op de doorbraak speelden. Helaas was David geblesseerd geraakt, maar met goede moed gingen we de wedstrijd in!

We begonnen helaas niet scherp. We stonden al snel 4-1 achter, Luc scoorde wel een mooi schot. Het ging steeds wat beter lopen en we gingen de rust in met 6-3, Fleur scoorde met het vak namelijk twee mooie goals.

Na rust werd het gelijk 7-3, maar vanaf dit moment ging de knop om. Een ware comeback werd ingezet. Het 1e aanvalsvak bracht de stand op 7-6 met mooie combinaties.

Het laatste vak deed er nog een schepje bovenop en aan de hand van een ontketende Casper, die snel drie goals maakte, was daar opeens een voorsprong.

Uiteindelijk gewonnen met 12-10 in een geweldig spannende en mooie pot. De punten zijn weer binnen en we zijn enorm trots op jullie!