05 apr 2018 / Geschreven door akv Vriendenschaar / Geen reacties

Nieuwe wetgeving: AVG

 

Vanaf 25 mei wordt de vernieuwde Europese privacywetgeving effectief. Deze nieuwe Europese privacyregels brengen nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee én vragen om actie van alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dit geldt ook voor onze vereniging.

In Jip en Janneke taal verplicht de AVG-wet instanties zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Het is een aanscherping van de huidige wetgeving. Zo vraagt deze nieuwe wet om procedures op te stellen en zaken vast te leggen. Ook moeten contracten aangegaan worden met anderen die gegevens verwerken.

Vanuit de driehoek bestuur-communicatiecommissie-website zijn de werkzaamheden binnen onze vereniging gestart om ook Vriendenschaar AVG-proof te krijgen. Dit betekent veel uitzoekwerk, een behoorlijke papierwinkel en formaliteiten.

Het KNKV voorziet in hulpmiddelen en een tool om de verenigingen hierin te ondersteunen. Gelukkig hoeven we het wiel niet helemaal zelf uit te vinden. In de komende periode zullen we u informeren over de voortgang, maar ook over de consequenties van deze nieuwe wet.

 

Namens bestuur, communicatiecommissie en websiteteam

Cor van den Hoven