apr 18, 2016 / by akv Vriendenschaar / Geen reacties

Net niet.

Deze zaterdag tegen de aankomend kampioen, dat kunnen we vooraf wel vaststellen. Achilles uit Den Haag is waarschijnlijk per ongeluk in de tweede klasse terecht gekomen, want met dit spelersmateriaal hoort deze ploeg helemaal niet thuis in deze klasse. Getuige ook het kampioenschap in de zaal 1e klasse. Vriendenschaar moest voor dit weekend een aantal keuzes maken, over wie waar zou moeten spelen c.q. reserve staan. Vriendenschaar 2, ook volop bezig in haar strijd tegen degradatie moest slechts 2 uur eerder spelen op een andere locatie en deze spelers zouden nooit meer na hun wedstrijd op tijd in Den Haag kunnen zijn. Omdat er al twee selectie (heren) spelers geblesseerd zijn, werd besloten om te starten met A junior Tijn van den Hoogenband en slechts 1 reservespeelster, A junior Noortje Boot op de bank. In de loop van de wedstrijd zouden de reserves na hun wedstrijd plaats kunnen nemen op de reservebank. Dat zij pas bij de rust aanwezig waren, was niet voorzien. Tegen Achilles kon en mocht Vriendenschaar op basis van het individuele verschil in kwaliteit vrijuit korfballen. Gewoon brutaal, kort proberen te verdedigen en aanvallend geduldig wachten op de echt goede (makkelijke) kansen. Dit gezegd hebbende, startte Vriendenschaar voortvarend, Marissa Zijm scoorde een snelle doorloopbal. En daarmee was de toon gezet. Natuurlijk scoorde Achilles direct tegen, maar Vriendenschaar liet zien goed in de wedstrijd te zitten. De in de basis debuterende Tijn van den Hoogenband (die speciaal stond opgesteld tegen de vorig jaar nog in de korfbal league spelende Gerald van Dijk) scoorde zijn eerste van de drie treffers in deze wedstrijd (Wat een debuut). Al vroeg in de eerste helft blesseerde Marissa Zijm zich behoorlijk aan haar enkelgewricht en kon niet eens meer op deze voet staan. Noortje Boot mocht voor het eerst haar opwachting maken in het eerste en ook zij debuteerde met een goede wedstrijd en zag haar goede spel ook beloond worden met een mooi afstandsschot. De gehele eerste helft bleef Vriendenschaar keurig in het spoor van haar tegenstander. Vlak voor rust kwamen de Bodegravers zelfs op een 7-8 voorsprong, het was alleen Achilles, dat nog snel voor het rustsignaal de gelijkmaker scoorde. Vriendenschaar kon terug zien op een goede eerste helft waarbij zelfs niet eens alles tot in perfectie werd uitgevoerd. De tweede helft bleef spannend tot de laatste minuten. Na een kleine voorsprong van Achilles, wist Vriendenschaar in het slotstuk de leiding te nemen 15-16. Helaas bleef Achilles de doelpunten in de slotminuten er wel makkelijk ingooien, daar waar Vriendenschaar enkele goede kansen onbenut liet. Een gelijkspel was meer dan verdiend geweest, het zat er alleen na de beslissende 16-18 niet meer in. Toch kon De Knikker Keukens ploeg met opgeheven hoofd het veld afstappen. Daar waar Achilles meestal met groot verschil weet te winnen, hadden ze het vandaag toch er moeilijk tegen een taai Vriendenschaar. De concurrentie wist dit weekend wel punten te pakken, zodat het voor Vriendenschaar oppassen blijft om niet meegezogen te worden in de directe degradatiestrijd. Alles nog in eigen hand, een overwinning op het eveneens sterke KOAG volgende week thuis, zou zeer welkom zijn. En anders maar in de daarop volgende wedstrijden. Nog 4 te gaan waarvan er minimaal 2 gewonnen moeten worden.